Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Deadline Hollywood: Justin Lin kommer att regissera Star Trek XIII

regiss_rer2_141223.jpg

 

Deadline Hollywood rapporterar att Paramount Pictures - tillsammans med Skydance Productions och Bad Robot - har utsett Fast & Furious-regissören Justin Lin till att regissera Star Trek XIII. Dock är det fortfarande oklart var produktionen står just nu, exempelvis gällande det tidigare manusförfattarlaget.

 

Jusin Lin föddes år 1973 under namnet Yipin Lin i Taiwans huvudstad, Taipei. Vid nio års ålder flyttade han med familjen till Kalifornien, och han växte upp i ett arbetarklassområde i det mytomspunna Orange County.

 

Han sökte sig till University of California, San Diego, och studerade där i två år innan han bytte till UCLA Film School. Där skulle han i sinom tid ta ut en filmkonstexamen som Master of Fine Arts (ungefär motsvarande filosofie magisterexamen i Sverige), men redan under studenttiden skulle han producera sin första film tillsammans med skolkamraten Quentin Lee.

 

Filmen, som hette Shopping for Fangs, utkom 1997 och handlar om en kvinna som skickar sexuellt laddade bilder och meddelanden via MMS till en medvetslös hemmafru, vars mans kollega tror att han håller på att förvandlas till en varulv. Filmen fick beröm för sin nytänkande handling, och även om den inte blev någon kritikersuccé (vilket kanske vore lite mycket att begära av en filmstudents första alster) så har den blivit något utav en kultklassiker inom självständig asiatisk-amerikansk filmkultur.

 

 

Shopping for Fangs gav också John Cho en av hans första roller, och hans koppling till Justin Lin stärktes ytterligare då han fick en av huvudrollerna i Better Luck Tomorrow, som blev Lins första film som ensam regissör. Lin hade ursprungligen svårt att finansiera filmen, och den blev nästan inte av alls, sedan produktionsbolaget hade hotat att dra sig ur om inte Lin snabbt hittade en investerare. I ren desperation skickade Lin en kopia av manuset till musikern MC Hammer. Tiden gick och Lin hade nästan gett upp hoppet, men dagen innan deadline fick han ett telefonsamtal från Hammer, som meddelade att han tyckte om manuset och ville investera i projektet.

 

Även med MC Hammers investering hade Better Luck Tomorrow en ganska blygsam budget ($250 000), och Lin beskriver hur de fick skötte inspelningarna "lite var helst vi kunde komma undan med det". Men filmen skulle komma att bli ett stort genombrott för Lin, då den år 2002 blev antagen till den prestigefyllda Sundance Film Festival, och även nominerades till juryns stora pris.

 

Efter visningen valde MTV Films att köpa rättigheterna till filmen, och den kom att dra in över 3,8 miljoner dollar från biovisningar. Filmen blev också mycket varmt mottagen av kritikerna, med 81% positiva recensioner på recensionsaggregatorn Rotten Tomatoes. Många recensenter hyllade filmens intrikata och samtidsgranskande handling, och enligt den berömda filmkritikern Roger Ebert avslöjade den Justin Lin "som en skicklig och självsäker regissör".

 

justin_lin_fast_furious_141223.jpg

 

Sedan dess har Justin Lin haft fullt upp. Under sin karriärs gång har han producerat ett 30-tal filmer och TV-serieavsnitt, samt regisserat 8 långfilmer och ett antal kortfilmer och dokumentärer. På senare tid har han bland annat regisserat fyra delar av actionfilmserien Fast & Furious och flera avsnitt av TV-serien Community, bland annat det topprankade avsnittet Modern Warfare.

 

I fjol slog Fast & Furious 6 ut Star Trek Into Darkness i biljettkassorna, såväl inhemskt som internationellt. Nu ska det bli intressant att se om Star Trek XIII kan bli samma tittarsuccé, samtidigt som jubileumsfilmen tar vara på Star Treks 50-åriga arv.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Augusti 2021:
September 2021:

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter