Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

#ForceForDaniel - Döende Star Wars-älskare fick privat visning av "The Force Awakens"

forcefordaniel_151106.jpg

Det är rent ut sagt smärtsamt att läsa historiken på makarna Fleetwoods GoFundMe-sida. För två år sedan diagnostiserades Daniel Fleetwood med sländcellssarkom; en aggressiv form av cancer som förvränger kroppens celler och är svårt att upptäcka innan det börjat sprida sig genom kroppen.

 

På GoFundMe-sidan kan man läsa om hur de har gått igenom flera olika behandlingar, och flera gånger blivit besvikna. Man kan läsa om deras ekonomiska bekymmer, och om sorgen att inte kunna få barn på naturlig väg. I juli fick de det värsta besked som man kan tänka sig: Daniel hade bara två månader kvar att leva.

 

Det tycks omöjligt att avsluta den här artikeln lyckligt, men kanske går det ändå. För Daniel hade en särskild önskan: Han ville se Star Wars: Episode VII - The Force Awakens innan han dog, men han har redan dragit över läkarnas prognos och filmen har inte premiär förrän i december. Men vi vet väl alla att Kraften omringar oss, och kopplar oss till varandra. En vän till Daniels fru lade upp ett Facebook-inlägg där hon berättade Daniels önskan och frågade om någon hade några kontakter som kunde hjälpa honom att uppfylla den. Facebook-inlägget länkades på Reddit-communityt /r/starwars, och snart översvämmades Twitter och Instagram med inlägg med hashtaggen #ForceForDaniel. Daniels vädjan hördes överallt, från lokala nyhetskanaler till CNN och BuzzFeed, och kampanjen fick stöd av kända Star Wars-skådespelare såsom Mark Hamill och Peter Mayhew, och likväl från de nya hjältarna Daisy Ridley och John Boyega.

 

 

I onsdags gick Daniels dröm i uppfyllelse när ingen mindre än J.J. Abrams ringde hem till honom, och igår fick anordnades en privat visning i makarna Fleetwoods hem. Hans fru Ashley tog till Facebook för att tacka alla som hade varit med och "på typiskt Disney-manér" fått en människas dröm att bli till sanning.

 

 

Detta är inte första gången ett projekt i J.J. Abrams' regi har varit med och förgyllt en människa sista tid på jorden. För snart två år sedan fick trekkern och filmentusiasten Daniel Craft se Star Trek Into Darkness bara några dagar innan han avled, och några år innan dess hade den cancersjuke professorn Randy Pausch fått en av de första replikerna i Star Trek XI.

 

Må deras själar leva länge och frodas, och må Kraften vara med Daniel ett tag till.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter