Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Simon Pegg pratar om extrainspelningarna, redigeringsprocessen, m.m.

simon_pegg_jj_abrams_cinemacon_160426.jpg

Tidigare den här månaden samlades filmskapare och filmälskare från hela världen i Las Vegas för årets CinemaCon. Bland dem var Star Trek Beyonds manusförfattare (och Scotty) Simon Pegg, som i flera intervjuer berättade om filmens utveckling.

 

Simon Pegg beskriver chansen att skriva en Star Trek-film som ett oerhört privilegium, men samtidigt ett gigantiskt ansvar. I den nya filmen hoppas han skildra en berättelse som är djupt rotad i Star Treks anda, samtidigt som den utnyttjar moderna filmskapningstekniker för att bidra med någonting helt nytt till franchisen.

 

"Jag har sett två klippningar än så länge, och häromdagen gjorde vi lite ADR-koll, vilket är när man ser efter om det finns någonting som behöver förtydligas eller göras om eller vad som helst, och det ser riktigt bra ut. Det har varit en så stor grej för oss, att vi får skriva en Star Trek-film, och utmaningen som låg framför oss var skrämmande och väldigt stressig ibland, men det blev väldigt kul när vi träffade hela gänget igen och började filma och såg vad Justin Lin gjorde. Det har varit fantastiskt och jag ser fram emot att låta folk se slutresultatet."

 

"Det var väldigt viktigt för mig att vi gör Star Trek rättvisa. Jag vet att Star Trek betyder väldigt mycket för väldigt många personer, och enormt mycket för somliga. Samtidigt vill vi att alla ska kunna se filmen, så vi vill även att manuset ska vara som en inbjudan både till de som inte redan är med i Federationens fanklubb, och de som har följt serien i femtio år och vet allting om den. Sedan vill vi även dra nytta av alla nya tekniska möjligheter och hur filmkonsten har utvecklats, så vi kombinerar Star Trek-universumets filosofi och kärnvärderingar med större kulisser och där karaktärerna gör saker som vi aldrig har sett dem göra förr eftersom det inte har varit tekniskt möjligt, samtidigt som det inte får vara till nackdel för allt det andra; Star Trek är en väldigt genomtänkt berättelse, en väldigt intelligent och hoppfull bild av våran egen framtid och det måste vi ta vara på."

 

Han fick även en fråga om nyinspelningarna som gjordes i mars. Han förklarade att det framför allt rörde sig om så kallade pickup-scener, som är smärre sekvenser som används för att förbättra redan inspelat material.

 

"När vi väl hade en första klippning av filmen klar kunde vi göra en bedömning, och som tur är hade vi också friheten att gå in och göra små förbättringar här och var, vilket var väldigt givande. Det händer också ofta när man skriver ett manus att man underskattar hur lång filmen kommer att bli, och därför måste man oundvikligen klippa vissa scener, och då måste man ibland göra om vissa scener så att det går att följa handlingen. Så det var mest sådant; hela processen var väldigt rutinartad, väldigt kvick och väldigt rolig eftersom man fick träffa alla igen."

 

Intervjuerna finns att se på Collider.com, där Simon Pegg även pratar om Star Wars, Mission Impossible och samarbetet med Justin Lin.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Juni 2021:
Juli 2021:

DVD & Blu-ray-utgivningar

Blu-ray:
  • 20:e juli -21
    Discovery, season 3 (region 1)
DVD Region 1:
  • 20:e juli -21
    Discovery, season 3 (Region 1)

Visa fler utgivningar ...

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter