Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Svenska Dagbladet om Star Trek

Jenny Björkman, fil dr i historia, skriver i artikeln "Akademikern, hemmafrun och såpoperan" om Star Trek och hur serien har påverakt vårat samhälle och om den och liknande serier kan anses vara "kitsch".
"Akademikernas självbild har påverkats av den ökande konsumtionen av populärkultur. Forskningen på massproducerad tv ökar i takt med acceptansen för det som tidigare kallats "kitsch". Kanske är det oundvikligt? Till och med nödvändigt?

På söndagskvällarna bänkar sig många framför "Aktuellt" eller den deckare som SVT för tillfället valt att sända som lisa för själen inför den stundande veckan. Så inte jag. Mörka eftermiddagar då helgen vankade mot sitt slut såg jag förr i stället med tillförsikt fram emot "Xena - krigarprinsessan" och fortfarande inväntar jag med spänning veckans avsnitt av "Star Trek". Och det gäller inte ens de klassiska avsnitten. I politiskt korrekt anda är det numera den kvinnliga kapten Kathryne Janeway som styr Voyager med fast hand. Och liksom kapten James Kirk är hon hård men rättvis och rationell men mänsklig."

Läs hela artikeln här.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter