Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Skicka meddelande ut i rymden

Den 11 mars skickades det första kommersiella meddelandet ut i rymden av ett företag som heter Deep Space Communications Network. Meddelanden har ju som bekant tidigare skickats ut i världsrymden för att låta andra veta att vi finns och för att försöka etablera kontakt med andra raser, men de meddelandena har alltså inte haft kommersiella intressen i åtanke. Men nu har alltså det ändrats. Det som sändes iväg var över hundra tusen separata poster från craigslist.org, ett slags community för folk i San Fransiscotrakten där man kan lägga ut lägenhetsannonser, kontaktannonser och diskutera på olika forum.

Dessutom finns ett annat företag, talktoaliens.com, som också erbjuder möjligheten för privatpersoner att skicka ett meddelande rakt ut i rymden. Där kan man även tala in ett meddelande och har alltså möjligheten att få utomjordingarna höra ens välljudande stämma, till det facila priset av 19.95 USD - en tjänst som är tillgänglig dygnet runt!

Ingen av företagen riktar sina meddelanden mot någon speciell punkt. Deep Space Communications Network gissar att deras meddelanden når 1-3 ljusår ungefär och Talktoaliens hävdar att deras antenn är utformad för att täcka så mycket av Vintergatan som möjligt.

1-3 ljusår? Då är det bara att hoppas på att några vänligt sinnade vulcans är i närheten och snappar upp våra meddelanden...

Senast i forumet

På TV

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter