Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Originalserien

Montgomery Scott

Montgomery Scott, även kallad Scotty, är Enterprises karismatiska chefsingenjör. Det är han som har ansvaret för att laga allt som går sönder. Han kommer också ofta på finurliga lösningar på diverse problem som besättningen ställs inför och kallas ibland för mirakelmannen (eng: miracle worker). Han återfinns ofta i transportörsrummet när kaptenen ska strålas ner till något farligt uppdrag. Där är det återigen hans finurlighet som många gånger räddar dagen.

 

Även om han har kallat sig själv en "old Abeerden pub crawler" (Wolf in the Fold) så är en av Stjärnflottans främsta auktoriteter på warpmotorer efter sin tid på Enterprise och har bland annat haft ansvaret för omkonstruktionen (eng: refits) av Enterprise och dess efterträdare 1701-A. Han medverkade också i Stjärnflottans kortlivade transwarp projekt och har tjänat ombord på 11 stjärnskepp under sin karriär.

Han gick i pension vid en ålder av 72 efter att ha varit i tjänst i 52 år. Senare antogs han ha dött i en olycka med kurirskeppet USS Jenolen som skulle ha tagit honom till hans nya hem. (Relics)

 

Han var en av dom som bröt mot Stjärnflottans direkta order om att inte lägga sig i Genesis Projektet, då han saboterade Exceliors transwarpmotor. (Star Trek: The Search for Spock)

 

Scotty gjorde även ett gästframträdande i TNG-avnittet Relics där han gjorde ett kort besök i maskinrummet på Enterprise - D. Där räddade han också dagen till slut och belönades med en egen rymdskyttel att färdas runt i.

Informationen om denna karaktär kommer från två eller flera serier och/eller filmer.
Text markerad med denna färg är ej kanon

Rang: Örlogskapten (2264) ? Kommendörkapten (ca 2270) ? Kommendör (2285)

Befattning: Maskinchef

 

Födelseår: 2222

Utbildning: Stjärnflotteakademin, 2240-2244

 

Se även: Montgomery Scott (alternativ verklighet)

 

Spelas av: James Doohan

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter