Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

The Lives of Dax

Skriven av:
Bokserie(r): DS9 (-2374), DS9 (2375-)
Kategori: Skönlitteratur

Navigering

« Boktitel »
« Utgivningsdatum »

Beskrivning

Lela, Tobin, Emony, Audrid, Torias, Joran, Curzon, Jadzia och Ezri.
Nio noveller om de nio olika Dax skrivna av nio olika författare.


Recension

Om du har läst boken och vill tycka till om innehållet, så kan du skriva en egen recension och skicka in den till oss.

Av Mr Trek

En väldigt trevlig novellsamling jag läste över en lite längre tid, vilket gör att jag nu inte kommer ihåg så mycket detaljer. För mig passade längden på novellerna väldigt bra för att läsa en hel berättelse när jag hade tid att läsa. Boken ger en intressant inblick i trills historia (Dax-symbionten har varit med om en hel del!) och ger viktig bakgrund till händelser i senare DS9 böcker. Därför kan det vara en god idé att läsa den här boken först av alla DS9 relaunch/säsong 8-böckerna. Ezris berättelse som börjar i bokens första novell och slutar i slutet av boken knyter ihop berättelserna i boken på ett bra sätt.

Betyg: 8 av 10

8 8 8 8 8 8 8 8

Av Titti Wentzel i Communicator nr 4 2005

Boken berättar om Dax alla olika värdars liv. Varje kapitel tar upp en viktig och avgörande händelse i den värdens liv, en händelse som påverkat den personen - och Dax - och gett ett bestående minne.

Det är lika bra att erkänna: Jag avskydde Ezri från det ögonblick hon klev in i TV-rutan. Men i den här boken blir hon mer begriplig, t.o.m. intressant och ganska sympatisk. Man får veta hur det egentligen gick till när hon blev värd för Dax (haha, inte som ni trodde!). Hennes historia utgör ramberättelse kring åtta kapitel, ett för varje värd som Dax har haft: Lela, Tobin, Emony, Audrid, Torias, Joran, Curzon och Jadzia. Varje kapitel har olika författare och det blir förstås lite ojämnt, men på det hela taget bra, ibland mycket bra.

Det finns ett ruttet ägg i korgen: författaren Steven Barnes. Krånglig text, hopplös intrig och framför allt: det är en utomstående som berättar medan Dax hålls i bakgrunden. Den berättelsen var en besvikelse för mig, även om det var bra SF, och den drar ner betyget. Men alla de andra är underhållande läsning med en hel del Star Trek-känsla (se upp för gamla bekanta!).

Jag ger boken tre och ett halvt rymdskepp.

Publicerad med tillstånd av recensenten, givet 080820

Betyg: 7 av 10

7 7 7 7 7 7 7

 

Det finns fler recensioner att läsa. Läs recensionerna »


Litteratur presenterad av: Jakob Törneke
The Lives of Dax
  • Utgiven:
  • Förlag: Pocket Books, USA
  • Språk: Engelska
  • ISBN: 0-7434-5682-3
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter