Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Terok Nor #2: Night of the Wolves

Skriven av:
Bokserie(r): DS9 (2375-), Lost Era, Terok Nor
Kategori: Skönlitteratur

Navigering

« Boktitel »
« Utgivningsdatum »
Bokserie(r):
« Terok Nor »
År:
« 2345 »

Beskrivning

Andra delen i en trilogi om och omkring Terok Nor. Denna andra bok utspelar sig under ockupationen, åren 2345 till 2357.

Hela trilogin: Day of the Vipers | Night of the Wolves | Dawn of the Eagles


Recension

Om du har läst boken och vill tycka till om innehållet, så kan du skriva en egen recension och skicka in den till oss.

Av Pjotr'k

Jag har nu läst klart den andra boken i trilogin och den tydliga skillnad mellan böckerna som jag såg i min recension av den första boken kvarstår. När man läste den första boken kände man verkligen att man befann sig mitt i de stora händelserna hela tiden. Det var de stora beskrivningarnas bok och även om man fick veta detaljer i enskilda personers liv, tappade jag aldrig kontakten med de stora mer övergripande händelserna. I den andra boken så har jag upplevt skildringarna kring motståndsrörelsen och dess olika celler, nästan som en biberättelse i jämförelse med det stora svepet i första boken. Detta är kanske naturligt, men jag har inte koll på det övergripande på samma sätt, och saknar detta.

Ibland görs i båda böckerna korta nedslag i situationer som till ytan ser ut att vara petitessartade, men som när man studerar det närmare inser har att göra med framtida händelser i TNG och främst DS9. Denna andra bok gick mycket snabbare att läsa - oerhört spännande berättelse och även om man vet huvuddragen i hur det senare gick med Terok Nor och ockupationen av Bajor, så är denna berättelse alltför värdefull, för att inte berättas.

Betyg: 8 av 10

8 8 8 8 8 8 8 8

Av Mr Trek

I den här boken börjar den här bokserien att bli riktigt bra, den här mycket välskriven och lättläst och har ett antal riktigt nagelbitande och intressanta storys som gör att det är väldigt svårt att sluta läsa. Här ser man också början på karaktärer som Kira Nerys och Odo och deras berättelser är bland de bättre. Båda sidorna(cardassierna och bajoranerna) av ockupationen speglas på ett bra sätt och ibland vet man inte riktigt vilken sida man står på.

Sammanfattat är detta den bästa ST boken jag läst och man vill bara inte sluta att läsa, här tar Terok Nor trilogin verkligen fart(även om den första boken var helt okej den med)!

Betyg: 10 av 10

10 10 10 10 10 10 10 10 10 10

Litteratur presenterad av: Pjotr'k
Terok Nor #2: Night of the Wolves
  • Utgiven:
  • Förlag: Pocket Books, USA
  • Språk: Engelska
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter