Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Rihannsu #1-4: The Bloodwing Voyages

Skriven av:
Bokserie(r): Omnibus-utgåvor, Rihannsu, TOS (Pocket Books 1979-)
Kategori: Skönlitteratur

Navigering

« Boktitel »
« Utgivningsdatum »
Bokserie(r):
« Rihannsu »

Beskrivning

De 4 första böckerna från serien i en upplaga.

My Enemy, My Ally (1984)
Den romulanska kommendörkaptenen Ael t'Rllaillieu är känd för att vara mycket farlig gentemot sina fiender. Hon är dock mycket hedervärd så när vulcaner kidnappas av romulanska styrkor med målet att genetiskt dra ur dem essensen av deras jag, deras själs kraft, tar hon beslutet att begå förräderi mot sin egen stat.

När hon och kommendör Kirk gör gemensam sak mot de forskare och romulanska styrkor som leder attacken mot vulcanerna börjar det att pyra i maktens korridorer och snart nog är de båda inne i ett flöde av komplotter, motkomplotter och intriger, med risk för krig.


The Romulan Way (1987)
Romulanerna är en krigande art som, allierade med klingonerna, precis som klingonerna tror på hedern. De kallar sig själva Rihannsu och är Federationens främsta motståndare. De senaste 8 åren har Terise LoBrutto, agent för Federationen, arbetat i hemlighet på romulanernas hemplanet Romulus. Nu har en tillfångatagen officer från stjärnflottan skapat ett stort bekymmer för henne. Skall hon bibehålla sin roll eller skall hon rädda livet på doktor Leonard McCoy?

Swordhunt (2000)
Svärdet var den ultimata symbolen för den romulanska makten, äran och stoltheten. Den låg centralt i senatskammaren ända till den dag den blev stulen under en attack mot Romulus. Nu måste imperiet återta den främsta symbolen för romulansk makt och överhöghet, oavsett vilken kostnad. De sänder ambassadörer till Federationen och kräver att de lämnar ut den romulanska förrädaren och hotar annars med att föra klingonerna och Federationen in i ett blodigt krig.

Honor Blade (2000)
Äntligen har Federationen och det romulanska stjärnmperiet beslutat sig för att mötas ansikte mot ansikte, med avsikten att lösa de tvister som pågått mellan stormakterna sedan många år. USS Enterprise närvarar men ombord skeppet finns även Ael t'Rllaillieu, den efterlysta flyktingen från romulanskt territorium, och även om James T Kirk vill skydda Ael från utlämning kan han tvingas ta svåra beslut för att skydda Federationen. Med i den romulanska delegationen finns senator Arrhae, en populär senator med ett hemligt förflutet.

Omnibusutgåvan efterföljs av The Empty Chair (2006).


Recension

Om du har läst boken och vill tycka till om innehållet, så kan du skriva en egen recension och skicka in den till oss.

Av Pjotr'k

Samtliga fyra böcker som ingår i denna bok har recenserats tidigare, med ett genomsnittligt betyg på 7,75/10.

My Enemy, My Ally
En mycket bra start på en sammantaget spännande berättelse om romulanerna. Karaktären Ael käns trovärdig och hennes kamp mot den korrupta romulanska regimen som tappat sin heder är episk. Boken gör romulanerna rättvisa och visar på den heder som ännu är stark i det romulanska folket.

The Romulan Way
Som fortsättning på den föregående Rihannsu-boken är även denna episk i sitt berättande. Oerhört medryckande och man önskar få komma till berättelsens slut så snart som möjligt, för att finna upplösningen. Som alla "mitten-böcker" i en serie så tappar denna fart något, men det medryckande i bokserien står fast beslutet kvar. Omistlig bok för att förstå romulanerna.

Swordhunt
Nu börjar bokserien ta riktig fart igen - Ael är verkligen en stark karaktär och jag älskar det förbrödrande som finns mellan henne och James T Kirk, trots skilda kulturer. Personligheterna är väldigt lika och det är mycket det som tilltalar i denna bok.

Honor Blade
Bokserien närmar sig sitt slut och även denna bok kan inte missas om man vill förstå romulanerna. Karaktären senator Arrhae får vi en fördjupad bild av i denna bok - oerhört komplex personlighet, det kunde jag inte se lika bra från början (även om jag varit hemligt förtjust i konceptet med Arrhae från första stund). Nu väntar jag med spänning på den absolut sista boken. Hela bokserien har ju tagit tid att skrivas, med den första boken 1984 och den femte boken 2006.

Betyg: 8 av 10

8 8 8 8 8 8 8 8

Litteratur presenterad av: Pjotr'k
Omslagsbild
  • Utgiven:
  • Förlag: Pocket Books, USA
  • Språk: Engelska
  • ISBN: 1416525777
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter