Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Obsidian Alliances (Mirror Universe #2)

Skriven av:
Bokserie(r): Mirror Universe
Serie/film: TNG, DS9, VOY
Kategori: Skönlitteratur

Navigering

« Boktitel »
« Utgivningsdatum »
Bokserie(r):
« Mirror Universe »

Beskrivning

Beskrivning önskas - läs vidare nedan.

060928: Konsten som planeras till framsidan läggs till i avvaktan på färdig framsida.


Recension

Om du har läst boken och vill tycka till om innehållet, så kan du skriva en egen recension och skicka in den till oss.

Av Louise Löwenspets i Communicator nr 2, 2007

Gemensam recension för del 1 och del 2.

Den första volymen med berättelser hämtade från det berömda spegeluniversumet innehåller tre historier som utspelar sig under Enterprise, TOS respektive TNGs tidsåldrar. Medan den andra volymens tre berättelser består av VOY, New Frontier (en serie som endast finns i bokform) samt DS9-relaterat material.

Den första delen tar vid precis där Enterprise-avsnittet In a Mirror Darkly’s andra del slutar och bygger vidare på vad som har hänt där. Det blir en spännande historia med rebeller och Imperietrogna, fast vem är egentligen lojal med vem?

Den frågan återkommer genom alla sex berättelserna. Det är ständigt nya vändningar och vindlingar och den karaktär man tror sig känna visar sig ta en annan väg än den väntade på både gott och ont. Den som vi känner som en förrädare kan i spegeluniversumet visa sig bli den som gör den mest hjältemodiga insatsen och vice versa. Det är idel kända ansikten om än i oväntade situationer och med helt andra drivkrafter än vad man är van vid.

Det är både förvirrande och spännande att läsa de här båda böckerna. Det tog ett tag för mig att komma in i att vi faktiskt befann oss i spegeluniversumet och sluta förvänta mig olika handlanden som ju skulle vara helt främmande för de som vuxit upp där.
När jag väl kommit över denna första förvirring tog spänningen över. Kommer rebellerna att lyckas att störta tyranneriet? Vad skulle det i sådana fall betyda för deras universum? Vem tar över makten?

För den som någonsin funderat på vad som har hänt i spegeluniversumet i tiden mellan de avsnitt vi fått se är dessa böcker helt klart nödvändig läsning. Vi får en inblick i vad som kunde ha varit och vad som kan komma att ske även i det mest tyranniska av universum.

Skrivandet är lite varierande, vilket kanske bara är att vänta när det är sex olika författare med olika mycket erfarenhet av Star Trek-skrivande. Till exempel har Peter David skrivit det tiotal böcker om New Frontier som finns, så han känner sina karaktärer oerhört väl och har en mycket god känsla för hur de skulle fungera och reagera i denna alternativa värld. Medan en författare som Sarah Shaw inte har någon egentlig Star Trek-skrivarvana bakom sig.

På det stora hela tycker jag att dessa böcker är värda fyra stycken rymdskepp (av fem möjliga).

Betyg: 8 av 10

8 8 8 8 8 8 8 8

Litteratur presenterad av: Pjotr'k
Konst till framsidan
  • Utgiven:
  • Förlag: Pocket Books, USA
  • Språk: Engelska
  • ISBN: 1-4165-2471-1
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter