Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Indistinguishable from magic

Skriven av:
Bokserie(r): TNG, Typhon Pact
Kategori: Skönlitteratur

Navigering

« Boktitel »
« Utgivningsdatum »
Bokserie(r):
« TNG

Beskrivning

De mest begåvade ingenjörerna i stjärnflottan slår sig samman för att lösa ett 200 år gammalt mysterium. Med stöd av Guinan, Nog och den resursstarka besättningen ombord USS Challenger upptäcker snart Geordi La Forge och Montgomery Scott att de snart dras in i ett farligare äventyr.

 

Karaktärer

Geordi La Forge, Montgomery Scott, Leah Brahms, Nog, Guinan, Reginald Barclay, Sela, Voloczin, Alyssa Ogawa, Qat'qa, Silva La Forge

 

Arter

romulaner, människor, klingoner, ferenger

 

Skepp och stationer

Intrepid NX-07, USS Challenger NCC-71099, USS Hera NCC-62006, Stormcrow, Ni'Var

 

Utgåvor

  • Pocket utgiven på Pocket Books den 29 mars 2011 med ISBN 145160615X.
  • eBok utgiven Pocket Books den 29 mars 2011 med ISBN 1451606281.

 

Trivia

Fokuserar på Geordi La Forge, Scotty, Nog och Guinan som utforskar ett teknologiskt mysterium. Uppföljande bok till miniserien Typhon Pact.


Recension

Om du har läst boken och vill tycka till om innehållet, så kan du skriva en egen recension och skicka in den till oss.

Av Fleetadmiral

Plötsligt försvinner ett rymdskepp i en "puff" från 2160-talet och dyker upp drygt 200 år senare som ett fossil, och upptäcks av USS Enterprise-E. Det är upptakten till boken "Indistinguishable from magic".

 

Hela det okända rymdskeppet "vänds praktiskt taget ut och in" för att man ska finna ledtrådar till dess öde. Rymdskeppet USS Challenger får i uppdrag att utröna vad som hänt, men råkar ut för bråkande ferenger, misstänksamma romulaner (även klingonerna är med på ett hörn) och märkliga rymdfenomen.

 

Boken kan sägas vara uppdelad i två delar, men med en röd tråd som löper genom bägge delarna. Medan första delen domineras av ferengernas förehavanden, ägnas den andra delen mest åt de mystiska rymdfenomenen.

 

Den andra delen är ytterst fantasifull, enligt mitt tycke allt för fantasifull. Jag upplever det som att författaren vill dra på så mycket det bara går, vilket jag tycker leder till väldiga överdrifter, och som påverkar trovärdigheten. Dessutom känns universumet väldigt litet när så många välbekanta karaktärer dyker upp i samma bok.. och på samma rymdskepp! Det är i och för sig trevligt att träffa på La Forge, Scotty, Leah Brahms, Nog, Reg Barclay m.fl., men det känns konstruerat. Boken är dock ganska spännande med en första del som jag tycker är betydligt bättre än den andra delen.

Betyg: 6 av 10

6 6 6 6 6 6

Av Pjotr'k

Det här var en mycket imponerande bok och en bok som för mig tillbaka till den absoluta glädjen att läsa Star Trek-böcker, det har varit lite blandade reaktioner från min sida på de senaste två årens produktioner (2009-början av 2011).

 

Till minusen på bedömningen av boken hör att det ibland är något ojämnt, relationerna mellan vissa karaktärer där fiendskapen mellan romulaner och federationen står i fokus beskrivs på ett närmast fördomsmässigt sätt utan något större djup. Man förstår varför karaktärerna tycker som de gör men det levereras inte med en tydlig övertygelse så det slår tyvärr inte an tillräckligt i mig. Vissa vändningar i boken (exempelvis när det gäller stora förändringar i en karaktärs karriär eller i ett rymdskepps öde) är dessutom alldeles för snabbt beskrivna så det skapar en onödig och oönskad obalans i en annars mycket bra skriven bok.

 

Bland plussen har vi en i övrigt oerhört bra text som gör mig intresserad och engagerad. Boken är tydligt uppdelad på två skilda delar och skulle därför med lätthet ha kunnat vara en dubbelroman med en gemensam ramhistoria. Det var lite förvånande (och samtidigt uppfriskande) när jag kom till mitten av boken och kände att den nu var slut, insåg att den egentliga historien bara har börjat, för sedan tog det fart, en riktig fart!

 

Boken rekommenderas för alla. man behöver inte ha läst Typhon pact-serien eller de senaste årens TNG-böcker för att förstå sammanhanget. Allt förklaras, men det underlättar att man har sett TOS, TNG, DS9 och VOY för att vara någorlunda bekant med karaktärerna.

Betyg: 9 av 10

9 9 9 9 9 9 9 9 9

Litteratur presenterad av: Pjotr'k
Indistinguishable from magic
  • Utgiven:
  • Förlag: Pocket Books, USA
  • Språk: Engelska
  • ISBN: 145160615X
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter