Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

The Typhon Pact #4: Paths of Disharmony

Skriven av:
Bokserie(r): TNG, Typhon Pact
Kategori: Skönlitteratur

Navigering

« Boktitel »
« Utgivningsdatum »
Bokserie(r):
« TNG « Typhon Pact »

Beskrivning

På ett diplomatiskt uppdrag till planeten Andor blir kommendör Picard och besättningen ombord på Enterprise-E vittnen till en kollaps av den andoriska klassindelningen som följd av en Borg-invasion. När de problem med reproduktion som länge plågat andorierna når en kritisk nivå, visar det sig att de delar av forskningen som till en början visat sig mycket lovande inte varit till stor hjälp, och kan mycket väl förvärra situationen.

 

Trots Federationens synbara oförmåga att bistå, och ett växande tvivel över att kunna uppfylla sina förpliktelser gentemot andorierna, sina länge allierade, finns det tecken på att andoriska vetenskapsmän har funnit en lösning som kan ge förnyat hopp. Flera segment inom det andoriska samhället protesterar dock mot en lösning de finner kontroversiell, och radikala sekter börjar visa sitt missnöje på alla upptänkliga sätt. Som svar skickar president Nanietta Bacco besättningen på Enterprise och en grupp diplomater och vetenskapsmän till Andor för att samlas till ett toppmöte, i förhoppningen att visa att Federationens löfte om att hjälpa Andor är uppriktigt.

 

Men Tyfonpakten ser på och dess förföljande kan mycket väl leda det andoriska folket nedför en än mer förrädisk bana&

 

Utgåvor

  • Pocket utgiven på Pocket Books den 25 januari 2011 med ISBN 143916083X
  • eBok utgiven på Pocket Books den 25 januari 2011 med ISBN 1439191662

 

Trivia

I denna bok fokuseras på besättningen ombord USS Enterprise-E och en konferens på planeten Andor mellan Federationen och dess allierade å ena sidan och Tyfonpakten å den andra. Särskilt får vi se mer av tholierna i denna bok. Fjärde boken i en miniserie om planerat 6 noveller som fokuserar på vad som händer efter Destiny-serien och då i synnerhet efter händelserna i A singular destiny, då en ny fiendepakt skapas, Tyfonpakten. Den udda pakten är mellan det romulanska stjärnimperiet, Breenkonfederationen, tholierna, Gorn, tzenkheterna och Kinshaya. Att denna miniserie skulle skrivas avslöjades av Pocket Books redaktör Margaret Clark den 9 januari 2009.


Recension

Om du har läst boken och vill tycka till om innehållet, så kan du skriva en egen recension och skicka in den till oss.

Av Fleetadmiral

Paths of Disharmony handlar i första hand om fertilitetsproblemen på Andor, men också mycket om spänningen mellan människor och andorianer. Efter borgernas anfall är stora delar av Andor ödelagt och för att inte arten ska dö ut krävs det drastiska åtgärder.

 

Picard brottas med tankar på hur han ska välja att gå vidare med sitt liv, speciellt nu när han har både hustru och barn, och vill att barnet ska få en harmonisk uppväxt. Är då rymdskeppet den bästa platsen för detta?

 

Picard får i uppdrag att transportera delegater till Andor där fertilitetsproblemen ska diskuteras. Men delegaternas möte störs av hackare, terrorister och en svårkontrollerbar mobb. Det blir en spännande utveckling där Stjärnflottan på plats måste försvara sig mot både det ena och det andra, och för att delegaterna ska kunna fortsätta sitt arbete i lugn och ro.

 

Även Tyfonpakten har ett finger med i spelet

 

Boken känns lite grand som manuset till en TNG-film med alla sina kända karaktärer och deras sätt att bete sig. Den är spännande och bra skriven och en ordentlig uppryckning från den föregående boken i serien. Jag blev lite besviken över slutet men det öppnar i alla fall för en fortsättning.

Betyg: 8 av 10

8 8 8 8 8 8 8 8

Litteratur presenterad av: Pjotr'k & Fleetadmiral
The Typhon Pact #4: Paths of Disharmony
  • Utgiven:
  • Förlag: Pocket Books, USA
  • Språk: Engelska
  • ISBN: 143916083X
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter