Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Bläddra


Losing the peace

Skriven av:
Bokserie(r): TNG
Kategori: Skönlitteratur

Navigering

« Boktitel »
« Utgivningsdatum »
Bokserie(r):
« TNG

Beskrivning

Borginvasionen har lämnat Federationen i gungning. Miljarder har dött och ytterligare miljarder är på flykt. Federationens ideal känns främmande och med en splittrad och delvis förstörd stjärnflotta ser gamla fiender möjligheter att ta över. Vad kan ett skepp, som tidigare utfört mirakler, göra i denna situation?

Utgåvor
  • Pocket utgiven den 30 juni 2009 av förlaget Pocket Books med ISBN 1439107866.
  • eBok utgiven den 1 juli 2009 av förlaget Pocket Books med ISBN 1439123411 och ASIN B0012D1CM4.

Trivia
Behandlar vad som hände med Enterprises besättning efter händelserna i bokserien Destiny. Boken är på 384 sidor.


Recension

Om du har läst boken och vill tycka till om innehållet, så kan du skriva en egen recension och skicka in den till oss.

Av Externa recensioner

Trekweb (Jeff Ayers) är mycket nöjd över författarens tolkningar av karaktärerna och sammanfattar: "Om Destiny-böckerna var huvudrätten så är Losing the Peace en underbar efterrätt". Betyget blir 8 av 10.

Betyg: 8 av 10

8 8 8 8 8 8 8 8

Av Pjotr'k

De flesta Star Trek-böcker har tre olika nivåer av sin berättelse: övergripande berättelse, grundberättelse och personlig berättelse. William Leissner är en författare som aldrig tappar taget om den personliga nivån och berättar gärna om allas tankar och känslor gentemot varandra och visar på så sätt hur de hanterar en kris som för oss svenskar måste kännas helt ofattbar. Många, många, miljarder medborgare har dödats och Federationens stjärnflotta är till stora delar krossad. Mitt i allt detta möter vi flera personer som på olika sätt lider i en omöjlig situation.

Grundberättelsen här är USS Enterprises uppdrag att reda upp små trådar i den stora väven som är resterna av Federationen. Det är inget fel på den berättelsen, utan den tvärtom engagerar och intresserar mig som läsare. Det som är det stora minuset med denna bok är den övergripande berättelsen som jag inte får någon kontakt med. Den känns inte närvarande, den haltar och den tar bort för mycket av fokuset och gör att boken sjunker i värde. Då kvittar det att den övriga delen av boken är riktigt bra, för det sammantagna betyget blir lågt för att boken i helhet blir rörig.

Betyg: 5 av 10

5 5 5 5 5

Litteratur presenterad av: Pjotr'k
Losing the peace
  • Utgiven:
  • Förlag: Pocket Books, USA
  • Språk: Engelska
  • ISBN: 1439107866
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter