Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Bläddra


A Time to Kill

Skriven av:
Bokserie(r): TNG
Kategori: Skönlitteratur

Navigering

« Boktitel »
« Utgivningsdatum »
Bokserie(r):
« TNG »
År:
« 2379 »

Beskrivning

Vid Dominionkrigets allra kritiskaste fas placerade federationen fruktansvärda vapen på den neutrala planeten Tezwa, som en extra räddningsmanöver om frontlinjen skulle kollapsa. Då Tezwa ligger på gränsen till det klingonska imperiet var federationens val att placera vapen på planeten ett hot mot alla de avtal som bevakar freden mellan federationen och klingonerna.

 

Tezwas ledare har nu blivit makthungrig och kräver äganderätten över en närliggande klingonsk planetarisk koloni. Enterprise skickas nu för att räta upp situationen, men de får inte veta alla turer bakom scenariot.

 

Läs mer om bokserien bland nyheterna.

 

Alla böcker i "A Time to"-serien:

A Time to Be Born, A Time to Die, A Time to Sow, A Time to Harvest, A Time to Love, A Time to Hate, A Time to Kill, A Time to Heal och A Time for War, a Time for Peace.


Recension

Om du har läst boken och vill tycka till om innehållet, så kan du skriva en egen recension och skicka in den till oss.

Av Pjotr'k

Boken är mycket spännande, även om alla dessa tillbakablickar till tidigare böcker i serien är tröttsamma i sin detaljrikedom. Har man redan läst de övriga böckerna så blir tillbakablickarna nästan helt onödiga. (Samtidigt så ger det ju faktiskt möjligheten för nya läsare att komma in i bokserien.)

Här får vi möta flera av underofficerarna (kärleksparet Peart & Perim för att nämna några) men också åter stifta bekantskap med allas vår favoritklingon - Worf - som har ett stort spionarbete framför sig. Vi får också se mer av hur säkerhetstjänsten inom federationen arbetar.

David Mack har en bra berättarstil och även om boken av mig fick en svag nia, så fanns det faktiskt funderingar på att öka det till en stark nia, alternativt en svag tia. Att den missar fullpottaren är för alla dessa tillbakablickar som finns i faktiskt alla böcker i denna serien (förutom nr 1).

Diskutera: A Time to Kill

Betyg: 9 av 10

9 9 9 9 9 9 9 9 9

Litteratur presenterad av: Pjotr'k
A Time to Kill
  • Utgiven:
  • Förlag: Pocket Books, USA
  • Språk: Engelska
  • ISBN: 0743491777
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter