Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Bläddra


A Time to Sow

Skriven av:
Bokserie(r): TNG
Kategori: Skönlitteratur

Navigering

« Boktitel »
« Utgivningsdatum »
Bokserie(r):
« TNG »
År:
« 2378 »

Beskrivning

Vid tiden för den episka striden mot Shinzon begav sig många ur kapten Jean-Luc Picards besättning iväg mot egna mål och det här är berättelsen om orsaken till splittringen. För över två hundra år sedan sände Dokaalan en robotsond med en bön om hjälp till deras undergångsdömda värld och till sin förvåning upptäcker Picard en spillra av deras förmodat utdöda kultur på en närliggande planet. Bitterhet och intriger har emellertid ytterligare splittrat överlevarna och besättningen ombord på Enterprise dras in i konflikterna. (Källa: SF-Bokhandeln)

 

Läs mer om bokserien bland nyheterna.

 

Alla böcker i "A Time to"-serien:

A Time to Be Born, A Time to Die, A Time to Sow, A Time to Harvest, A Time to Love, A Time to Hate, A Time to Kill, A Time to Heal och A Time for War, a Time for Peace.


Recension

Om du har läst boken och vill tycka till om innehållet, så kan du skriva en egen recension och skicka in den till oss.

Av Paradox

Efter att ha läst de två första böckerna och varit relativt imponerad av dem så gav jag mig på den tredje boken i serien. Denna gång handlar det om en, enligt Starfleets databas, en utdöd civilissation sedan två hundra år tillbaka. Efter tragedin i Rashanar då Picard blev ifrån tagen sin posision som kommandör ombord på USS Enterprise NCC-1701-E är han nu tillbaka och ivägskickad på detta mystiska uppdrag långt hemmifrån. Deras uppdrag är att ta reda på hur vida det är sant eller inte att det finns folk som har överlevt en gigantisk katastrof som ägde rum samtidigt som Jorden skickade ut sitt första långdistansskepp.

Boken är otroligt fängslande i sina detaljer som går in på djupet och man känner i hela kroppen hur välgjord och genomtänkt den är. Det är nästan som att titta på film fast i bokform. Helt underbart!

Betyg: 9 av 10

9 9 9 9 9 9 9 9 9

Av Pjotr'k

Den här boken är gjord av två personer som gjort en del inom Star Trek-genren. Jag kan inte minnas att jag tidigare läst något av dem, men inser att jag nog måste börja med detta nu. Denna bok samt uppföljaren A Time to Harvest håller läsaren i ett järngrepp men missar ändå inte att beskriva skönheten, lugnet och tankarna i mötet med en ny ras, och denna beskrivning gör de dessutom på ett mycket bra sätt. Sedan är storyn dessutom hållbar och genomtänkt.

Betyg: 8 av 10

8 8 8 8 8 8 8 8

Litteratur presenterad av: Pjotr'k
A Time to Sow
  • Utgiven:
  • Förlag: Pocket Books, USA
  • Språk: Engelska
  • ISBN: 0743482999
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter