Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Bläddra


Crossover

Skriven av:
Bokserie(r): TNG, TOS (Pocket Books 1979-)
Kategori: Skönlitteratur

Navigering

« Boktitel »
« Utgivningsdatum »

Beskrivning

Namnet Crossover hänför sig till planeten Constanthus (vilket betyder Crossover på romulanska), som ligger mitt emellan Romulus och Neutral Zone. Dessutom ger titeln indirekt en fingervisning om att här är det fråga om karaktärer från TOS som nu dyker upp i TNGs århundrade. Historien är en fristående fortsättning på TNG-avsnitten Unification I & II och denna gång råkar Spock in i en till synes ännu mer hopplös situation under sina försök att undervisa Romulanerna i Vulcansk livsfilosofi och därigenom få dem att ta ett steg i riktning mot en återförening av Vulcans och Romulans.

 

Enterprise, under ledning av Picard, skickas till undsättning och med sig får de den på sin ålders höst ganska tjurige och egensinnige Admiral Leonard McCoy. Som om detta inte vore nog bestämmer sig även Scotty för att hans gamle vän Spock nog kan behöva ytterligare en hjälpande hand för att ta sig ur den knipa han befinner sig i - och löser problemet på ett något okonventionellt, men, som alltid, lika tekniskt genialiskt sätt. Det hela utvecklar sig till ett diplomatiskt rävspel mellan Federationen och det Romulanska imperiet där många av de inblandade vet mer än vad de vill erkänna för varandra.


Recension

Om du har läst boken och vill tycka till om innehållet, så kan du skriva en egen recension och skicka in den till oss.

Av Mr Trek

En rolig bok som går ganska snabbt att läsa med en helt okej historia. Boken handlar mycket om Spock och hans "återföreningsrörelse" och den är stundtals riktigt intressant. Minus för boken är att TOS karaktärerna Scotty, Spock och McCoy har "fel" karaktärer ibland och att lösningen kändes lite för enkel. Boken är stundtals underhållande men man kanske skulle ha bytt ut TOS karaktärerna mot nya karaktärer och fått boken intressantare, istället för att göra tveksamma tolkningar av deras karaktärer.

Betyg: 10 - Scotty - Spock - McCoy - lösningen på problemen = 6 insignias

Betyg: 6 av 10

6 6 6 6 6 6

Av Pjotr'k

Jag håller med Trekzine att boken är en på vissa håll underhållande historia, och visst är det lockande att i en TNG-novell plocka in både Spock, McCoy och Scott, tre av huvudkaraktärerna från TOS. Men här får inte karaktärerna den heder som de enligt mig bör få. Författaren, som annars är riktigt bra i skrivande, har här misslyckats kapitalt för att förverkliga TOS-karaktärerna. Kanske beror det på att Friedman inte brukar skriva TOS-noveller, jag vet inte, men som jag ser det förbryter han sig mot karaktärernas innersta kärna på många sätt. I slutet görs ett försök att rädda upp situationen, och ett tag känns boken okej, men i det stora hela får boken en mycket låg poäng.

Betyg: 3 av 10

3 3 3

Av Trekzine

Allt som allt är detta en ganska spännande och på sina håll riktigt underhållande historia.

Betyg: 8 av 10

8 8 8 8 8 8 8 8

Litteratur presenterad av: Trekzine
Crossover
  • Utgiven:
  • Förlag: Pocket Books, USA
  • Språk: Engelska
  • ISBN: 0-671-89676-8
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter