Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Bläddra


Crucible (omnibus) *indragen*

Skriven av:
Bokserie(r): TOS (Pocket Books 1979-)
Kategori: Skönlitteratur

Navigering

« Boktitel »
« Utgivningsdatum »
Bokserie(r):
« TOS (Pocket Books 1979-) »

Beskrivning

En planerad omnibusutgåva av trilogin som gavs ut i samband med Star Treks 40-årsjubileum 2006. Det skulle utöver de tre böckerna ha innehållit flera kortnoveller kopplade till de olika karaktärerna. David R George III hade gjort klart samtliga delar till boken när Pocket Books i december 2008 beslutade sig för att dra tillbaka utgåvan. Boken var tänkt att ges ut i maj 2009. Eftersom nytt material hade skapats till den tänkta utgivningen är det möjligt att dessa kortnoveller kommer ut i andra sammanhang.

************
#1: McCoy: Provenance of Shadows
Tre personer möts för att förinta, och sedan återställa, världen - med omskakande följder. Den här trilogin undersöker detta kritiska ögonblick och den inblandade - vad som ledde dem dit, hur de träffades och hur deras liv sammantvinnades. Doktor Leonard McCoy står inför ett paradoxalt vägval och stöter på en gåta som omfattar forntiden, nutiden och framtiden. Alltmedan han vandrar sitt ödes ban dyker tidigare okända hemligheter upp och ett okänt förflutet vidrörs - en annorlunda bakgrund han själv skapat som får oanade följder.

************
#2: Spock: The Fire and the Rose
Efter att ha blivit tidsförflyttad tillsammans med Kirk och McCoy, så drabbas Spock av ologiska följder av de beslut han fattade under tidsförflyttningen. För att lösa detta problem måste han ta ännu fler viktiga och, i ett logiskt synsätt, tveksamma beslut.

************
#3: Kirk: The Star to Every Wandering
James T. Kirk är förlorad i tidens virvlar när han med tungt hjärta låter sitt livs kärlek dö i en trafikolycka för att bibehålla historiens gång och rädda Jorden. Han bär därefter en tomhet inom sig under karriären som rymdkapten. När han väl står inför sin egen död kollapsar tillvarons strukturer och tvingar honom att tävla mot - och genom - själva tiden, tills cirkeln sluts och han återigen ställs inför den stjärna som ledsagat hans färd i livet.

************


Recension

Denna bok har ännu ingen recension. Om du har läst boken och vill tycka till om innehållet, så kan du skriva en recension och skicka in den till oss.

Litteratur presenterad av: Pjotr'k
Crucible (omnibus) *indragen*
  • Utgiven:
  • Förlag: Pocket Books, USA
  • Språk: Engelska
  • ISBN: 1439102481
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter