Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Bläddra


That Which Divides

Skriven av:
Bokserie(r): TOS (Pocket Books 1979-)
Kategori: Skönlitteratur

Navigering

« Boktitel »
« Utgivningsdatum »
Bokserie(r):
TOS (Pocket Books 1979-) »

Beskrivning

Xondaiis solsystem finns i ett område nära stormakterna Federationen och det Romulanska stjärnimperiet. Ungefär vart tredje år öppnas en rymdspricka som därmed under 21 dagar ger tillgång till en mindre planet i samma solsystem, en planet som annars inte går att nå. De använder planeten för att utvinna viktiga mineraler men det är bara under dessa 21 dagar som kontakt kan ske med den dolda planeten.

 

Utgåvor

  • Pocket utgiven på Pocket books den 28 februari 2012 med ISBN 145165068X.

 

Trivia

Huvudförfattare är Dayton Ward, med Kevin Dilmore som bidragit med vissa delar.


Recension

Om du har läst boken och vill tycka till om innehållet, så kan du skriva en egen recension och skicka in den till oss.

Av Pjotr'k

Det här är David Wards senaste bok, utgiven I februari 2012. Den utspelar sig i TOS-eran och är en riktigt rafflande berättelse med romulaner, uråldriga artefakter och en art som precis är på gång att ta sig ut i den interstellära gemenskapen.

 

David Ward är precis som vanligt en mycket bra författare, särskilt inom TO-eran, och denna bok är inget undantag. Berättelsen utspelar sig kring en planet där dolysierna bor och de använder en av sina månar för mineralutvinning. Det unika är att månen bara är tillgänglig under en kort period ungefär vart tredje år, och den övriga tiden är den skyddad med en ogenomtränglig sköld. I tron om att den är en naturlig företeelse har dolysierna använt månen i flera generationer

 

Vid ett räddningsuppdrag fick Federationen kontakt med en dolysisk farkost som hamnat för långt från sitt solystem och de har nu under ett år haft diplomatiska relationer. Dolysiernas solystem ligger mittemellan Federationens och Romulanernas områden och ett romulanskt skepp tar sig självfallet till solystemet men kommer i kontakt med skölden som reagerar och skjuter ner det. 

 

Boken kom ut i februari och det var en fröjd att läsa den. För alla som gillar TOS är det här en kärleksfull berättelse om de olika karaktärerna. Det är inga stora utsvängningar i karaktärsutvecklingen, utan man känner igen Kirk med besättning. Det blir en tydlig kamp mellan den romulanska kommendören och Kirk, fyllt av både respekt och utmaningar. Som Dayton Ward skriver på sin blogg innehåller boken allt en TOS-fan bör älska: “uteuppdrag går åt skogen, McCoy- och Spock-gnabb, Kirks söndertrasade tröja och kanske även en eller två döda ’redshirts’”.

 

Mitt betyg på boken blir 7 av 10 – jag rekommenderar även att ni lyssnar på Trek.fms intervju med Dayton Ward på bit.ly/stdb-ward .

Betyg: 7 av 10

7 7 7 7 7 7 7

Litteratur presenterad av: Pjotr'k
That Which Divides
  • Utgiven:
  • Förlag: Pocket Books, USA
  • Språk: Engelska
  • ISBN: 145165068X
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter