Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Bläddra


Diplomatic Implausibility (TNG #61)

Skriven av:
Bokserie(r): TNG
Kategori: Skönlitteratur

Navigering

« Boktitel »
« Utgivningsdatum »

Beskrivning

En värld som för två århundraden sedan erövrades av Klingonska imperiet har efter en revolt för fyra år sedan lyckats slå sig fri från klingonerna. De vädjade till Federationen om stöd men innan något svar kunde ges återtog imperiet isplaneten och pga politiska allianser har de först nu, efter Dominionkrigets avslut, beslutat sig för att följa upp den vädjan som skickats av en nu krossad och dödad rebelledning. Den de skickar blir Federationens nyutnämnde ambassadör till det Klingonska imperiet: Worf, Moghs son.

Arter: al'Hmatti*, klingoner


Recension

Om du har läst boken och vill tycka till om innehållet, så kan du skriva en egen recension och skicka in den till oss.

Av Pjotr'k

Keith DeCandidos böcker brukar inte göra mig besviken och det hände inte heller denna gång. Jag brukar personligen tycka att Worfs karaktär blir lite löjeväckande i särskilt de tidiga årens Star Trek: The Next Generation och den känslan har dröjt sig kvar i många av de böcker som behandlar denna (bland andra trekkers mycket uppskattade) karaktär. DeCandido lyckas skapa ett liv i karaktären som gör att jag nagelbitande följer storyn från början till slut.

Arten al'Hmatti känns som en trovärdig skapelse och lösningen på det uppkomna diplomatiska problemet blir ett värdigt slut på boken, värdigt en sinnets krigare - Worf.

Boken är även en god start för att lära känna besättningen i den sedermera bokserien Klingon Empire.

Betyg: 9 av 10

9 9 9 9 9 9 9 9 9

Litteratur presenterad av: Pjotr'k
Diplomatic Implausibility
  • Utgiven:
  • Förlag: Star Trek
  • Språk: Engelska
  • ISBN: 0671785540
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter