Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Bläddra


Planet X

Skriven av:
Bokserie(r): TNG
Kategori: Skönlitteratur

Navigering

« Boktitel »
« Utgivningsdatum »
År:
2374 »

Beskrivning

Enterprise och Marvels X-Men i samma roman! På planeten Xhaldia börjar vanliga män och kvinnor att utvecklas till bisarra varelser med fantastiska krafter. Är det ett nytt steg i evolutionen, eller en katastrof utan like? Enterprise anländer för att hjälpa till, men får oväntat besök från en alternativ verklighet: mutanterna i X-Men dyker upp, ledda av Storm, och erbjuder sin hjälp - situationen på planeten påminner mycket om den på deras jord. Så dyker fientliga aliens upp med planer på att bortföra de förändrade människorna och använda dem i ett anfall mot federationen, och Starfleet och X-Men får fullt upp... (Källa: SF-Bokhandeln)

 

Trivia

Se även serietidningarna Star TreX och Second Contact (den sistnämnda bör läsas före boken, men det är ingen absolut nödvändighet då de är fristående).

 

Utgåvor

  • Pocket utgiven på Pocket books i maj 1998 med ISBN 0671019163.
  • Pocket utgiven på Pocket books i april 2012 med ISBN 1451691513/9781451691511.

Recension

Om du har läst boken och vill tycka till om innehållet, så kan du skriva en egen recension och skicka in den till oss.

Av Pjotr'k

Den här boken gav ingen mersmak. Jag gillar både X-Men och TNG, men det blir alldeles för krystat att föra samman dessa två. Om det hade gjorts med full vördnad för båda serierna, så kanske det hade varit okej, men X-Men-karaktärerna kändes bara som ett gästspel i en Picard/Riker-centrerad roman. De fick inte möjlighet att visa sina krafter på bästa sätt, de kan ju exempelvis inte agera i yttre rymden, och det blev därför som jag ser det ett övergrepp på deras karaktärsdrag. Tråkigt. Annars är ju Friedman en mycket god författare, men detta blev nog för mycket över hans huvud. Annars var det kul när Picard fick möta Xavier, och såg hur lika de var...

Betyg: 2 av 10

2 2

Litteratur presenterad av: Pjotr'k
Planet X
  • Utgiven:
  • Förlag: Pocket Books, USA
  • Språk: Engelska
  • ISBN: 0671019163
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter