Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Bläddra


The Eyes of the Beholders (TNG #13)

Skriven av:
Bokserie(r): TNG
Kategori: Skönlitteratur

Navigering

« Boktitel »
« Utgivningsdatum »
År:
« 2366 »

Beskrivning

Enterprise skickas för att undersöka försvinnandet av ett flertal rymdskepp i en svårtillgänglig del av galaxen. Det finns misstankar om att exempelvis ferengerna eller klingonerna är de som orsakar att skeppen försvinner, men ingen förklaring håller för närmare granskning. När de närmar sig platsen för försvinnandet dras de själva, utan att kunna stoppa skeppet, mot en konstruktion. När de tittar på den blir besättningen ombord skeppet sjuka. Mysteriet tätnar - de kan inte ta sig ur greppet, men hur skall de kunna kämpa mot en motståndare när de själva tappar modet?


Recension

Om du har läst boken och vill tycka till om innehållet, så kan du skriva en egen recension och skicka in den till oss.

Av Pjotr'k

En underbar inblick (om än kort) i andorianernas sociala strukturer.
Jag känner inte igen allt i senare beskrivningar av andorianerna, men det är väl naturligt att bokskrivandet kring denna art har utvecklats med tiden. Grundstoryn känns trovärdig och vi får här möta resterna av en art som miljontals år sedan dog ut, men vars fysiska och psykiska uppbyggnad är så olika humanoiderna i alfa- och betakvadranterna att deras kroppar och psyken kollapsar vid kontakt. Skönt att se att en art kan ha utvecklats på annat sätt än vad humanoiderna har gjort.
Lösningen på den svåra situationen kändes dock inte trovärdig och den kom alldeles för snabbt på. Jag blev lite besviken på de alltför många genvägarna som togs i boken, men kan ibland acceptera nödvändigheten i detta. Betyget blir 5 av 10.

Betyg: 5 av 10

5 5 5 5 5

Litteratur presenterad av: Pjotr'k
The Eyes of the Beholders
  • Utgiven:
  • Förlag: Titan Books
  • Språk: Engelska
  • ISBN: 1852863196
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter