Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Snabbsök efter personBläddra

A-D E-H I-L M-P Q-T U-X Y-Ö
Visa alla

Martha Hackett

Om personen

Martha Hackett är en amerikansk skådespelerska, född och uppvuxen i Boston, Massachusetts. Hon är känd för sin roll som Seska i tretton avsnitt av Star Trek: Voyager. Martha har en examen från Harvard University/Radcliffe college och var tidigare gift med filmmakaren Tim Disney.

 

Hackett började sin karriär som skådespelerska i slutet av 80-talet med gästroller i episoder av Hill Street Blues 1986 och Hard Time on Planet Earth 1989. Hon var även med i episoder av The Marshall Chronicles 1990, Civil Wars 1991, sirens 1993, och Monty 1994.

 

Hennes inträde i Star Trek universumet kom när hon provspelade för rollen som Jadzia Dax i Star Trek: Deep Space Nine. Även om hon inte landade den rollen som gick till Terry Farrell, tyckte producenterna om henne och hon kallades tillbaka för att spela den Terrellianske piloten Androna i seriefinalen av Star Trek: The Next Generation, "All Good Things... " men som tyvärr klipptes bort från den slutgiltiga versionen. En bild på henne trycktes i Star Trek Monthly nr 26 och hennes kostym såldes på It's A Wrap! auktionen på eBay.

 

Några månader senare kallades hon in för att spela Subcommander T'Rul, en Romulan på Deep Space Nine i episoderna "The Search, del I" och "The Search, del II" och blev då uppringd av en regissör som ville ha henne för en roll senare på säsongen i den nya Trek-serien Star Trek: Voyager.

 

Martha Hackett vann en Dramalogue Award för sin skådespelarinsats i Barbarians och har medverkat i bland annat King Lear, The Revenger's Tragedy, Tom Walker och Happy End.


Spelade karaktärer

Text markerad med denna färg är ej kanon
Martha Hackett
Födelsedatum:


Laddar... Laddar...
Facebook Twitter