Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Snabbsök efter personBläddra

A-D E-H I-L M-P Q-T U-X Y-Ö
Visa alla

Heather Kadin

Om personen

Heather Kadin föddes den 7 augusti 1972 i Scottsdale, Arizona. Hon visste vid tidig ålder att hon ville jobba inom filmbranschen, och samma dag som hon fyllde 22 flyttade hon in i en lägenhet hon hade hyrt i Los Angeles, och skickade sitt CV till varje filmbolag i produktionskatalogen. Hon fick snart sitt första jobb i branschen, som en obetald produktionsassistent till Lynda Obst (känd för Sleepless in Seattle, Contact, Interstellar), och snart därefter sitt första betalda jobb som assistent till Tom Shadyac (känd för Ace Venture: Pet Detective, Liar Liar, Bruce Almighty).

 

Hon fortsatte jobba som produktionsassistent för Shadyac i flera år, tills en dag år 1998. Det var slutet av den sista inspelningsdagen för komedifilmen Patch Adams, och Shadyac ropade in Kadin och förklarade inför hela produktionslaget att hon var redo för större utmaningar. Som Shadyacs utvecklingschef lyckades hon bland annat köpa rättigheterna till Bruce Almighty (svensk titel: Bruce den allsmäktige) för en miljon dollar. Filmen fick ett halvljummet mottagande av kritiker, men lyckades ändå dra in mer än 484 miljoner dollar (med en budget på 81 miljoner dollar) på bio.

 

År 2000 rekryterades hon som biträdande chef för TV- och minifilmer hos ABC. Året därpå gick hon över till ABC:s avdelning för dramautveckling, där hon bland var delaktig i utvecklingen av dramaserierna Grey's Anatomy och Desperate Housewives. Det var även där hon kom i kontakt med JJ Abrams, Roberto Orci och Alex Kurtzman, under tiden då hon jobbade som dramachef för actionserien Alias.

 

År 2003 kom ABC-chefen Lloyd Braun på idén bakom TV-serien LOST, som senare skulle pitchas för JJ Abrams. Abrams var skeptisk, men sa att han kunde tänka sig att utveckla serien om han fick ge den några övernaturliga inslag, och om han fick en bra skrivpartner att arbeta med. Heather Kadin introducerade honom för manusförfattaren Damon Lindelof, som länge hade önskat sig att få samarbeta med Abrams. LOST blev en makalös succé, och Abrams och Lindelof skulle senare samarbeta med flera projekt, bland annat Star Trek XI och Star Trek Into Darkness.

 

Hon fick senare ett jobb som biträdande chef för dramautveckling på Warner Bros. Television (WBTV), där hon bland annat arbetade med Abrams, Orci och Kurtzman med den Emmy-nominerade TV-serien Fringe.

 

År 2009 startade Orci och Kurtzman ett eget produktionsbolag, K/O Paper Products, och året därpå anlitade de Heather Kadin som chef för TV-avdelningen, där hon bland annat har arbetat med TV-serierna Sleepy Hollow, Matador och Limitless.

 

Kadin är just nu aktiv som verkställande producent för TV-serien Star Trek: Discovery.

 

credits-dsc-3-12-there-is-a-tide--heather-kadin.jpg
Ur förtexterna till avsnittet There Is a Tide... från nyårsdagen 2021.

Bedrifter inom Star Trek

Verkställande producent

Text markerad med denna färg är ej kanon
Heather Kadin
Födelsedatum:

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter