Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Övriga

Dominion: Jakt- och attackskeppJem'Hadarernas jaktskepp/attackskepp (eng: fighters, attack ships) var en typ av små rymdskepp som dominerade i Dominions flottstyrkor under slutet av 2300-talet. Ofta färdades de tre i varje grupp. Det var inte ovanligt att någon av dem gjorde självmordsattacker, där jaktskeppet krashade in i fiendens rymdskepp. Jaktskeppen var bestyckade med polaronfaskanoner, polarontorpeder och ibland disruptorer. Polaronfaskanonerna hade i början av Dominionkriget förmågan att tränga igenom de allierades sköldsystem (Federationen, Klingonimperiet och Romulanska imperiet). Därutöver kunde skeppens transportörer stråla soldater genom fiendens sköldar. Skeppens sensorer utnyttjade antiprotonstrålar som hade förmågan att upptäcka kamouflerade skepp.

Skalbaggelika och mycket robusta kunde de tränga igenom planeters atmosfärer, landa och lyfta. Jaktskeppen saknade bekvämligheter som man tog för givna på Federationens rymdskepp, som t.ex. sjukhytt och bar.

Befälhavaren på jaktskeppen var i allmänhet en Vorta, assisterad av en Jem'Hadar Förste. Bryggans officerare var stående (stolar saknades) och istället för den typiska bildskärmen bar befälhavaren ett headset med inbyggd skärm. (The Jem'Hadar, Hippocratic Oath, m.fl. avsnitt)
Text markerad med denna färg är ej kanon
Specifikation

Typ: Jakt- och attackskepp
Längd: 95 m
Besättning: 1 Vorta, 42 Jem'Hadarer
Bestyckning: Polaronfaskanoner, polarontorpeder, energispridare och eventuellt disruptorer
Försvar: Deflektorsköldar
Warpfart: Warp 7+ (observerad)
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter