Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Disruptor

Kategori: Skeppsvapen
Serie(r): TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

 

Disruptorer, även kallade fasdisruptorer, används över hela galaxen och av flera olika raser, tex andorianer, breen, klingoner, romulaner mfl.

De fungerar ungefär som en faser, men istället för att använda snabba "nadioner" (artificiellt skapade partiklar) så använder disruptorn långsamma "nadioner" för att skapa energistrålen. Detta gör att disruptorn har en mindre effektiv energiomvandling än stjärnflottans faser. Disruptorn uppväger viss del av denna brist genom att hårdvaran som krävs är mindre och därför kan ett kraftfullare vapen installeras i samma utrymme.

Den typ av faser som används inom federationen anses därför vara både mer sofistikerad och effektivare, medan disruptorn använder ren styrka och kraft istället för att vara effektiv.

 

Då varken klingonerna eller romulanerna har lyckats skapa en linjär disruptor, som liknar stjärnflottans faser, så har man istället försökt skapa så stora och kraftiga disruptorer som möjligt. Det är därför som klingonerna har två gigantiska disruptorer på deras Negh'Var-klass av skepp.

Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter