Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Transfasisk torped

Kategori: Skeppsvapen
Serie(r): VOY

Transfasiska torpeder (Eng: transphasic torpedoes) är speciellt utformade för att bekämpa borgerna. De är bland de mest kraftfulla vapen som används, vilket också blev ganska klart när det räckte med en torped för att förstöra en borgkub så fullständigt att det endast blev kvar gas. Federationsvapnen kräver normalt en tidskrävande, ihärdig beskjutning av en borgkub för att den skall förstöras.

 

De transfasiska torpederna utvecklades någon gång under 2380 talet av Federationen, och fördes tillbaka av en framtida Kathryn Janeway till USS Voyager enbart med syftet att förhindra att borgerna nådde fram till jorden. (Endgame, del II)

Text markerad med denna färg är ej kanon

Voyagerfördraget

 

Fördraget gäller enbart transfasiska torpeder. Det fastslår att de transfasiska torpederna inte får användas mot "civiliserade" raser (strängt taget bara raser som man kan föra en konstruktiv dialog med). Torpederna är visserligen speciellt utformade för att vara ett anti-borgvapen, men om en annan (obönhörlig) makt hotar de billioner av varelser som befolkar alfa- och betakvadranten, kan de sättas in för att rädda dessa liv. Exempel på några makter som detta skulle kunna bli aktuellt för, är Planetskövlarna (Eng: the Planet Killers), Dominion och Art 8472.

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter