Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Övriga

Romulan: SpaningsskeppSpaningsskeppet (eng: scout ship) var ett litet rymdskepp för spaningsuppdrag under det sena 2300-talet. Skeppet kunde skötas av så få som en person vilket framgick med all önskvärd tydlighet då den romulanske amiralen Jarok år 2366 ensam flydde till den neutrala zonen med ett spaningsskepp för att kontakta Federationen. Jaroks skäl var att förhindra ett krig mellan Romulanska stjärnimperiet och Federationen (ett krig som han ansåg skulle bli förödande för båda parter) genom att föreslå att Federationen eliminerade romulanernas nyckelbas på Nelvana III. Jarok förstörde dock sitt eget skepp för att det inte skulle falla i händerna på Stjärnflottan. (The Defector)

Mycket litet är känt om spaningsskeppen, vilka försvarssystem som fanns ombord, liksom om de var utrustade med mantlingsgeneratorer. Skeppen rörde sig sällan utanför romulanskt territorium.

Under 2366 kraschlandade spaningskeppet Pi på planeten Galorndon Core på Federationsterritorium under ett hemligt uppdrag. Skeppet förstördes i en avsiktlig explosion för att det inte skulle kunna undersökas av Stjärnflottans personal. (The Enemy)

Text markerad med denna färg är ej kanon
Specifikation

Typ: Spaningsskepp
Längd: 89 m
Försvar: Deflektorsköldar

Kända skepp

  • Pi
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter