Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: Bridge Crew

Utgivningsdatum: 2017-03-14
Utvecklare: Red Storm Entertainment och Ubisoft
Utgivare: Ubisoft
Genrer: Rymdsimulator
Plattformar: HTC Vive, Oculus Rift, PlayStation VR
Spellägen: Flera spelare online
Era: TOS (alternativ verklighet)

Star Trek: Bridge Crew är ett virtuell verklighetsspel som utspelar sig i den alternativa verkligheten. Upp till fyra spelare kan tillsammans föra befäl över stjärnskeppet USS Aegis (NX-1787), vars uppdrag är att finna en lämplig hemplanet åt vulcanerna. Utöver berättelseläget så kommer man också att kunna spela igenom enskilda uppdrag skapade av en slumpgenerator.

 

Vid lanseringen kommer varje skepp att ha fyra poster för spelare att fylla:

 

  • Befälhavare
  • Ingenjörschef
  • Taktikchef
  • Pilot

 

Om man inte har tre människor att spela med så kan en eller flera av posterna fyllas av bottar, som kan förstå enkla röstkommandon. Befälhavaren måste dock alltid spelas av en riktig spelare.

 

Fokus ligger framför allt på att skapa en miljö för samarbete och social interaktion, snarare än en komplex taktisk simulering. Med hjälp av handspårningsteknik och läpprörelsesimulering ska spelarna kunna kommunicera med varandra på ett sätt som känns naturligt.


Övrigt

Spelet har flera likheter med spelet Star Trek: Bridge Commander från 2002, som också utspelade sig ombord kommandobryggan på ett stjärnskepp. En väsentlig skillnad var dock att i det spelet kunde man bara spela som befälhavaren, och hade då bara en spelare per skepp.

 

USS Aegis är designat väldigt likt stjärnskeppet Enterprise (som det gestaltas i den alternativa verkligheten), fast med några skillnader som ska bidra till spelupplevelsen. Dels så har flera av arbetsstationerna vinklats 45 grader så att alla kan se och interagera med varandra. Dessutom har ingenjörschefen flyttats upp till kommandobryggan, istället för att göra allt sitt arbete nere i ingenjörssektionen.

 

Trivia

Den var ursprungligen tänkt att släppas i november 2016, efter att den visats upp på spelkonvent under 2016 och även fick pris för bästa VR-spel på E3-konferensen i juni 2016. Marknaden fick dock inte se spelet till försäljning förrän våren 2017. 


Recension

Det finns inga recensioner!


Betyg

Inga betyg ännu!
Ditt betyg:

Bilder från spelet

Laddar... Laddar...
Facebook Google+ Twitter