Jump to content

Konserter


Karl

Recommended Posts

Tänkte starta en liten tråd om konserter, och om det är flera som skall gå på en viss konsert? Man kanske ses eller något annat? Eller om man vill tipsa om en konsert som kommer och som verkar vara bra? Dock så är det inte rätt tråd att disskutera om ett band är bra/dåligt.

Jag själv kommer att gå på Nightwish den första oktober. Hört att det skall vara en bra konsert och det är skön musik. De spelar symphonic metal.

Sen så om jag har tur så blir det Rammstein i Köpenhamn om man får tag på biljetter.

Link to comment
Share on other sites

Jag skulle vilja rekomendera alla att försöka få tag på billjetter till RUSH som spelar i stockholm den 29 september i år. Det är 25 år sedan denna supergrupp senast var i sverige. De spelar den ädlaste formen av progressiv rock. Dock har de blivit lite "råare" på senare år. Försök lyssna på plattan "Moving Pictures" från 1981 innan ni köper biljetter. Njut...

Link to comment
Share on other sites

Miss Saigon i oktober

West Side Story 23 oktober

Sting 30 oktober

Diverse konserter på Nefertiti och Konserthuset, Ev 200 000 decibel också.

Får jag tag i billig biljett till Rush så åker jag på den konserten med. Moving pictures är en trevlig platta!! Har även varit på Phil collins och Yes i somras.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
OnO:

Var Rush konserten bra eller? Vilka låtar spelade dom?

<{POST_SNAPBACK}>

Jodå, den var bra. Mycket bra faktiskt. Det som drog ned intrycket var allt spring upp och ned på läktarna, folk som absolut skulle stå och hänga vid räckerna i trapporna. O.s.v. Inte en enda ordningsvakt som visade sig... Skandal... Detta var mitt första besök i globen, och jag måste säga att jag blev besviken på kringarrangemanget. Tacka vet jag scandinavium, där har jag aldrig blivit besviken.

Ljudet då? Från den plats vi hade, snett till höger om scenen, ganska högt upp, så var det helt okej. Tyckte att basen mullrade väl mycket när Geddy spelade keyboard. Annars var det helt okej.

Låtvalet var mycket bra, alla skivor utom Presto (tror jag) var representerade. Vi fick höra låtar som "Working man", "By Tor & The Snow Dog", "The Temples Of Syrinx", "Xanadu", "The Trees", "Spirit of Radio". "Tom Sawyer", "YYZ", "Red Barchetta", "Limelight", "Subdivisions", "Red Sector A", "Between the Wheels", "Mystic Rhythms", "Force Ten", "Roll the Bones", "Animate", "Driven", "One little Victory", "Earthshine" m.fl. M.a.o låtar från hela karriären. Från senaste coverplattan "Feedback" fick vi höra tunga, goa versioner av "Summertime Blues", "The Seeker" & "Crossroads".

Summa: En mycket bra och omväxlande konsert som spännde över hela deras 30-åriga karriär. Ljudet kunde varit bättre men det var helt OK.

Och till sist Globen är inget Scandinavium....tyvärr...

Link to comment
Share on other sites

Lät som ett bra låtval där!! ojoj.

Håller dock med till fullo om Globen. Varit på två konserter där. När Yes spelade så var det 2 killar som satt på samma rad som vi. De var väldigt fulla kan man säga. de gick kontinuerligt ut och köpte öl. Sedan hoppade de i stolarna och gapade och skrek. Var fanns ordningsvakterna..? Svar: ingenstans.

På biljetten kunde man läsa:

Berusade människor äger ej tillträde till arenan. Ändå säljer de alkoholdrycker inne i Globen. Märkligt!

Ljudet var dock bra förutom att styrkan låg runt 120-125 db.

Föredrar som du OnO skandinavium före globen.

Link to comment
Share on other sites

Precis likadant var det här. Det satt ett par, tre personer strax ovanför oss, som pendelsprang ut till "3,5%-puben". Och varje gång de sprang förbi trappan upp så skulle de stå och headbanga och spilla norrlands guld över golvet och de stackare som satt nedanför och ville vara sig själva en stund. Dessutom alla dessa som hade riktigt dåliga platser, bredvid scenen och inte var nöjda med detta skulle också prompt st?? framför oss i gången. Min kompis sa till ett dussin gånger. Han gick sedan ut och påpekade detta för vakterna i foaljen, de lovade då att komma. De kom aldrig.....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tänkte bara skriva lite konsertminnen :)

Om man inte räknar folkparksuppträdanden som Snowstorm, Gyllene Tider, Eddie Meduza, Noise och sånt där som man sprang på i början av 80-talet, så var det Europe som vi åkte ner till Bellevuehallen i karlshamn för att skåda. Men den konsert som jag r??knar som den första var när vi åkte ner till Olympen i Lund 1982. Det var den då populära tyska hårdrocksgruppen Accept som vi skulle se. Det var då, 1982, det häftigaste jag sett. Men tiderna förändras.

Om jag skulle lista mina tre favoritkonserter jag varit på så blir det "nog" så här:

1/ 1996 - Kiss - Reunion tour - Scandinavium, Göteborg - Helt fantstiskt att få se och uppleva sin barndoms idoler på det sättet de ska upplevas (såg dem även 1984 i olympen utan smink och bomber och 1998(tror jag) i stockholm).

2/ 1994 - Deep Purple - Karlshamns Rock festival - Spelglädjen sprutade, helt underbart och med Joe Satriani på gitarr. han ersatte avhoppade Richie Blackmore.

3/ 2003 - Yes - Sweden Rock festival - Norje - En magisk upplevelse. Antingen gillar man sånt här eller så hatar man det. Som en recensent skrev: Det som driver symfonirockshataren i hans hat är det faktum att han ser att folk trivs och njuter och att han aldrig kan förstå varför.

I övrigt vill jag nämna Black Sabbath - 1995 - Karlshamn, Iron maiden - 1988 - Scandinavium, Black Sabbath - 1998 - Hultsfred, AC/DC - 2000 - Scandinavium, The Hooters - 1994 - Karlshamn, Rush - 2004 - Globen.

BTO, Bruce Dickinson, Gary Moore, Helloween, Toto, Gama Ray, Judas Priest, Alice Cooper, Ted Nugent, Saxon, Status Quo, Frank Marino, Uriah Heep, CCR, Motörhead, D.A.D., Mountain, Twisted Sisters, Dio, Edguy, Yngvie Malmseen, Sepultura, candlemass, Anthrax, Manfred Man, Magnum, Blind Guardian, Y&T, Megadeth m.fl m.fl. är andra band jag sett, har säkert glömt de flesta.

Det enda jag inte sett just nu som jag verkligen VILL SE är Dream Theater, hoppas jag får tillfälle till detta!

Link to comment
Share on other sites

ono skrev en del om minnen och då kom jag att tänka på ett, minne alltså. För ett par år sedan var ju David Bowie i Göteborg för att premota sin senaste skiva på Bengans skivbutik. Jag hade köat från tidig morgon och vid 17-tiden blev vi insläppta. Han stod på den lilla scenen och hälsade alla välkomna och sen satte han sig och signa skivor. När det var min tur att få min skiva signad så hälsade jag på honom och frågade hur det gick med hans målande (han är ju konstnär också), han svarade att han hade just för tillfället så lite med tid, men att han snart skulle börja måla igen. Jag tog han i hand igen och önskade honom lycka till. Det var en fantastisk känsla att få träffa sin idol, även om det var kort, som jag har "fanatiskt" lyssnat på sen jag var 12-år.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Jag kanske kommer gå på Whitesnake när dom kommer hit till Linköping nästa helg, har inte bestämt mig än, men det finns biljetter kvar fortfarande.

<{POST_SNAPBACK}>

Klart du ska se Whitesnake, om du bor i Linköping. Hade jag bott i Linköping så hade jag garanterat sett Mr. Coverdale och Co.

Link to comment
Share on other sites

Jag kanske kommer gå på Whitesnake när dom kommer hit till Linköping nästa helg, har inte bestämt mig än, men det finns biljetter kvar fortfarande.

<{POST_SNAPBACK}>

Klart du ska se Whitesnake, om du bor i Linköping. Hade jag bott i Linköping så hade jag garanterat sett Mr. Coverdale och Co.

<{POST_SNAPBACK}>

Ha, finns de fortfarande? Fascinerande :D

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...