Jump to content

Hur var reaktionerna när ni såg filmen?


 Share

Recommended Posts

Applåder flera gånger under filmen på Göteborgspremiären! Bland annat när Kirk och McCoy träffades! Även skratt och stunder då det var väldigt tyst(sorgligt).

Stämningen var underbar i salong 1 på Bergakungen alla 417 platser var utsålda!

Link to comment
Share on other sites

Applåder under filmen? Wow, måste bero på det stora antalet Trekkies i publiken, har aldrig varit med om något liknande under själva filmen, endast efter. Hade inte blivi några applåder under premiären i Linköping om inte jag tagit initiativet att applådera, då gjorde de flesta i publiken det med.

Applåderades det när man först såg Nimoy? Scotty? När filmen slutade?

Link to comment
Share on other sites

Jag hörde mycket skratt (även om jag nog skrattade mest av alla) och den fick applåder när eftertexterna drog igång vilket tyder på att den uppskattades av väldigt många. J.

JAF o jag var på samma föreställning och det förekom en hel del applåder under filmens gång och en och annan skrek "fortyseven" när det dök upp en 47a. Det fanns en hel del med uniformer och star trekt-shirts osv där. Stockholm Trekkers var där och delade ut lite reklam och hade utlottning av div treksaker, biobiljetter och medlemskap.

När "Star Trek" i enorma bokstäver dök upp på bioduken utbrast jubel från i princip hela publiken.

Link to comment
Share on other sites

THT: Jag minns inte när alla applåderna inträffade men jag tror att det var applåder när vi såg Nimoy och under eftertexterna iallafall. Det var applåder såpass många gånger(gissar på 5-15 ggr under filmens gång)att det är svårt att komma ihåg alla gånger.

Link to comment
Share on other sites

Under hela filmen så hade jag vidöppna ögon och munnen skiftade hela tiden mellan gapande och leende. :rolleyes: (Grät nästan när Kirks pappa dog...)

Efter filmen gick jag omkring och skrattade som om jag tappat förståndet och var allmänt drogad... :lol:

Inga applåder dock, det var dagen efter premiären och vi har trekker-torka i Karlskoga så det var inte så många där.

Edited by Keiko
Link to comment
Share on other sites

Jag har sett filmen fyra gånger i London. Vid två tillfällen var det tyst, eftersom det var få i salongen. Vid de andra två var det applåder före och efter filmen. En liten grupp applåderade Nimoy när han dök upp vid den ena föreställningen.

Link to comment
Share on other sites

Jag glömde seriöst bort att andas när Kirk och Spock slogs! Älskade även den första "ögonbrynsresningen" av den nya Spock.. han fick nog öva länge på den...

Var annars rätt dämpad stämmning i salongen i Uppsala, kan ha berott på att det var förpremiären på torsdagen då det var färre som hittade dit, på grund av att det var rätt begränsad information från sf:s sida.

Link to comment
Share on other sites

^Efter USA är väl England det land Star Trek är mest populärt i. Det enda konventet jag skulle velat gått på var när TNG-besättningen plus Shatner och Rick Berman kom till London i samband med Generations premiär 1995. 10 000 biljetter sålde man till Royal Albert Hall den gången.

Link to comment
Share on other sites

Jag var kanske en vecka efter premiären i Göteborg och det var lite små reaktioner. Lite småjubel åt Leonard Nimoy var nog det mest tydliga. Det kändes ungefär som att det var 10 trekkers som satt några rader bakom mig som försökte dra igång lite reaktioner (som jag självklart hängde på ;)) men majoriteten av publiken var mer "ordinär". De flesta applårderade i slutet dock :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...

Jag undrar hur många filmer som får den här responsen? Det är ganska få.

'

Star Wars fick väl det och när Jim Carrey var stor på 90-talet som Ace Ventura. Men annars är det nog ovanligt i Sverige.

Det beror väl på att Star Trek's fans är väldigt dedikerade. Förstår dock inte vad du menade med liknande respons från Jim Carrey filmer?

Link to comment
Share on other sites

Jag var på premiären av Den Galopperande detektiven 2 någongång på 90-talet. Det var första jag hade upplevt att folk jublade och applåderade filmens titel och skådespelarens namn när en film började. Carrey var enormt populär efter den första filmen, Dum dummare, The Mask och Batman. Det är ju inte riktigt så nu.

Edited by Aike
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...