Jump to content

SVT-program helt och hållet om klingonska


Nyhet
 Share

Recommended Posts

clara_mannheimer_090930_tumme.jpg

Clara Mannheimer, producent och projektledare på Sveriges Television, har idag kontaktat redaktionen på Star Trek Databas med en spännande nyhet. Kulturprogrammet Kobra kommer att göra ett helt program klingonska den 13 oktober, alltså om två veckor.

De letar nu särskilt efter ett klingonskt tangentbord, ett sådant som vi senast rapporterade om i mitten av september. Är det någon som har inhandlat ett sådant tangentbord så är SVT-redaktionen mycket intresserade av att få ha med det i programmet. Eftersom det är något brådskande bör ni isåfall direkt ta kontakt med Clara Mannheimer (e-postadress finner ni i diskussionen nedan).

Sedan undrar Clara Mannheimer om vilket forum som är bäst för att nå ut med denna information - och svaret på den frågan är enkel: Star Trek Databas är platsen! Diskutera detta i diskussionen här nedanför.

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Kul idé! Kommer programledarna att tjattra på klingonska (Låter som att de borde ta hjälp av en lingivist i så fall) eller kommer det att vara textat på klingonska? Om de pratar på klingonska så skulle jag rekomendera en svensk översättning i form av textremsor då jag misstänker att majoriteten av svenska folket inte har särskilt goda kunskaper i detta minoritetsspråk. Är det förresten någon som har koll på hur många i Sveriger som talar klingonska flytande (eller någorlunda flytande)? Kul initiativ i varje fall! J.

Link to comment
Share on other sites

Eftersom SVT är lite mer sci-fi än andra kanaler så är det fullt godkänt att fullständigt dissa programmet och sen se det när det passar på SVT-play, det bästa som har hänt TV-världen sen... tja, det kom en andra kanal. :) SVT-play är det som gör det värt att betala TV-avgiften.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Det var ett intressant program. Jag såg det i dag på SVT-Play. Det var många korta klipp ur filmerna och serierna, men annars mycket lite Star Trek. Intressant att höra vad skaparen av språket hade att säga. Och gissa vad? Det finns inget klingon-ord för lingon!

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...