Jump to content

Någon gemensam "rewatch"-tråd?


Skulle du vara intressarad av en sådan här forumaktivitet?  

11 members have voted

 1. 1.

  • Jag skulle delta aktivt
   6
  • Jag skulle delta sporadiskt
   5
  • Jag skulle inte delta.
   0


Recommended Posts

Skulle intresse finnas för någon gemensam "titta avsnitt och diskutera"-tråd? Det skulle ju kunna vara ett kul sätt att öka ST-aktiviteten på forumet lite grann.

Det jag tänker mig är något i stil med att man ser kanske två avsnitt (som bestäms gemensamt, kanske på något speciellt tema, eller kronologisk ordning av någon serie (fast det senare är kanske lite väl long-term)) per vecka och att varje deltagare "måste" (tolkas som "åtar sig att försöka") skriva ett inlägg om sina tankar och åsikter om varje avsnitt inom en rätt kort tid. På så sätt kanske vi kan väcka upp lite "riktig" startrekdiskussion här igen :)

Det lite kluriga är givetvis att alla som vill delta kanske inte har tillgång till alla serier och filmer och kanske därför inte har möjlighet att delta varje gång. Om man dock varierar serie/säsong/film och kör på teman går det ju ofta att antingen hitta något ställe att streama avsnittet (vilket ju inte är olagligt, även om det kanske är en gråzon) eller alternativt att läsa de ofta ganska kompletta handlingarna på memory-alpha.

Så,skulle intresse för något sådant finnas?

Edited by Fmi
Link to comment
Share on other sites

Problemet är väl att få många att titta samtidigt. Själv ser jag mest på star trek på trekdagarna och inte så mycket däromkring så för mig är det lämpligare med att diskutera avsnitt man har sett vid ett sådant tillfälle. Men vi har ju haft ett par diskutera avsnitt trådar så varför inte? J.

Link to comment
Share on other sites

Låter intressant, jag hänger gärna på men kommer kanske inte delta varje gång då jag som student har ganska mycket att göra. Onekligen har min aktivitet på forumet minskat sen jag började studera igen av den enkla anledningen att man efter en dags hårt studerande blir ganska trött i huvudet :nörd: . Men som sagt jag är gärna med och diskuterar, jag har tillgång till det mesta förutom tos-filmerna och då kan jag ju stå över :).

Link to comment
Share on other sites

Jag är också intresserad, men kan inte lova att jag hinner se alla avsnitt. Vi har barn och väljer att inte titta på TV när pojken är vaken, detta gör att tidsutrymmet omkring att titta på TV:n blir begränsat. Men visst låter det här som en kul idé, i linje med tidigare lyckade försök att exempelvis se och diskutera alla avsnitt av en TV-serie som just då gick på SVT (Voyager).

Link to comment
Share on other sites

när tänker vi starta detta projekt?

Vi skulle kanske kunna prova med ett avsnitt framåt helgen, så att vi t.ex. öppnar diskussionstråden på lördag eftermiddag eller något.

Det som återstår är ju såklart att bestämma vad vi ska se.

Vill vi se ett avsnitt på något visst tema? Några förslag i så fall? (Om någon har ett bra tema kan vi ju nominera avsnitt till det och därefter rösta).

Eller vill vi ta ett mer slumpvis avsnitt där alla som vill får nominera ett efter valfri motivering, varefter vi röstar/lottar?

Eller vill vi ta ett helt slumpmässigt avsnitt? (Slumpa ett tal mellan 1-700 och ta avsnittet från en numrerad lista).

Jag kan tänka mig vilket som.

Link to comment
Share on other sites

Jag skulle gärna vilja se att vi hade diskussionen öppen hela veckan - en del har lättare att se avsnitten på veckodagarna.

Dessutom - om det är en diskussion om ett visst avsnitt, ex i DS9 - då vill jag se att diskussionen finns under DS9:s forumdel. Det är (åtminstone till en början) okej för mig som forumledare att det öppnas ett ämne för varje avsnitt.

Link to comment
Share on other sites

Jag är definitivt intreserad. Bra ide! Jag skulle definitivt vara aktivt deltagande, i den mån mitt arbete tillåter det.

En veckas tid för varje avsnitt tycker jag är lämpligt. Blir det mer skulle jag få svårt att aktivt kunna deltaga på regelbunden basis. Tycker också att avsnittet inte bör börja diskuteras fören tidsfristen har löpt ut. Och den diskusionen bör vara öppen under hela följande vecka som man har på sig att se nästa förbesstämmda avsnitt. Alltså en vecka på sig att se avsnittet och en vecka för att diskutera det samma.

Största frågan är väll hur vi på ett smidigt sätt väljer fram de olika avsnitten som vi ska diskutera?

Ett smidigt sätt vore att låta en ny person varje vecka välja ett avsnitt. Vi som är intreserade av att uttse ett "veckans avnitt", kanske kan annmälla intresse till fmi, som kunde ha en lista och hålla koll vems tur det är.

Edited by Unkas
Link to comment
Share on other sites

Jag har tyvärr fått lite mer att göra än vad jag trodde den här veckan, så jag hinner inte försöka organisera något. Duet låter dock bra (jag gissade att Mr. Trek skulle nominera det avsnittet :D). Inte mig emot, det är ett bra avsnitt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...