Jump to content

Rösta fram TNG till seger i tv-serie-VM


Nyhet

Recommended Posts

Fortsätt rösta Buffy börjar hämta in!

Jag hoppas bara inte vi la in högsta växeln för tidigt. Pågår omröstningen ett tag till så kan mycket väl Buffy göra en comeback. Jag antar att det är många som skulle rösta på den serien en extra gång.

Link to comment
Share on other sites

Jag la in ett inlägg på Star Treks fansida på Facebook om att rösta. Där finns två miljoner fans. Jag hoppas i alla fall några röstar rätt!

Tyvärr vet jag inte om det blev kvar. Det syns inte på sidan, så kanske de blev raderat. Det finns ingen som sitter på Twitter och kan twittra t ex Trekmovie, George Takei och andra Star Trek-personligtheter. Någon kanske sprider det vidare.

Edited by Aike
Link to comment
Share on other sites

Jag har påmint på Trekbbs samt Norska trekkers. Jag kan kontakta andra forum som Trekunited, Trekweb, Startrek.com senare under dagen.

Pjotr´k påminner du Star Trek-föreningarna? Och har du eller Jocke möjlighet att använda Star Trek Databas Twitter för att t ex nå Trekmovie?

Link to comment
Share on other sites

SF bokhandeln kallar tävlingen för VM. Inte ett SM. Så jag har lite svårt för att dela den synen. I sådant fall är ju rösttaktiker som att använda sig av flera datorer, men vara samma person mer förkastliga.

Alla Buffy-fans skulle säkerligen kunna organisera en kampanj med, men problemet är nog att det inte finns någon organiserad rörelse för Buffy i Sverige vad jag ser.

Samtidigt har någon kontaktat Thomas Dahl? Han har väl ett rejält nätverk?

Edited by Aike
Link to comment
Share on other sites

Bara för att man kallar det VM betyder inte att alla runt om i världen skall delta. I sådant fall hade nog SF-Bokhandeln själva spridit länken och säkert även skrivit om det hela på engelska. Det är ju trots allt ett svenskt företag som driver en svensk blogg där man utlyser en omröstning. Självklart kan man räkna ut att det främst är en omröstning för oss här i landet. Så jag tycker att det är helt fel och förkastligt att fiska röster på det här sättet. På samma sätt som jag tycker att det är fel att rösta från olika datorer. Jag uppskattar kampanjen att få fler trekkers att rösta, men den borde ha stannat inom detta land. Och människor borde ha mer karaktär än att rösta flera gånger och på så sätt försöka att förändra slutresultatet. Själv kommer jag avstå att rösta helt eftersom det känns som att resultatet redan har påverkats negativt av allt lobbande på icke svenska ställen.

Link to comment
Share on other sites

On 2012-11-27 at 13:19, Shran sade:

Bara för att man kallar det VM betyder inte att alla runt om i världen skall delta. I sådant fall hade nog SF-Bokhandeln själva spridit länken och säkert även skrivit om det hela på engelska. Det är ju trots allt ett svenskt företag som driver en svensk blogg där man utlyser en omröstning. Självklart kan man räkna ut att det främst är en omröstning för oss här i landet. Så jag tycker att det är helt fel och förkastligt att fiska röster på det här sättet.

Det är din tolking. Det finns inga regler uppsatta för vem som får och inte får rösta. Eller hur man får kampanja. Kallar man något ett världsmästerskap så bör även icke-svenskar ha rätt att rösta. I synnerhet när det rör tv-serier som är kända världen över. Det är ju knappast så att folk väljer att rösta på något de inte känner till eller har en åsikt om. Om det hade varit köpta röster från personer som inte hade en aning om vad de röstar på så skulle jag hålla med ditt resonemang. Dessutom har både Startrek.com och Trekbbs svenska medlemmar, och från de få kommentarer som har kommit där så har även medlemmar där röstat på andra serier än TNG.

Citat

På samma sätt som jag tycker att det är fel att rösta från olika datorer. Jag uppskattar kampanjen att få fler trekkers att rösta, men den borde ha stannat inom detta land. Och människor borde ha mer karaktär än att rösta flera gånger och på så sätt försöka att förändra slutresultatet. Själv kommer jag avstå att rösta helt eftersom det känns som att resultatet redan har påverkats negativt av allt lobbande på icke svenska ställen.

Detta håller jag med ligger i gränslandet och är i mitt tycke oetiskt. I alla fall om man utgår ifrån att en person= en röst. Samtidigt bygger ju de flesta webbomröstningar på att man får rösta flera gånger. Det kan man ju redan göra i och med att man får rösta igen efter 24 h. Samtidigt är det intressant att du mest kritiserar lobbyarbetet mer än något som faktiskt kan sägas vara oetiskt. Lobbying tillhör en kampanj.

Edited by Aike
Link to comment
Share on other sites

Kan hålla med i resonemangen till en del men som sagt var, det finns inga regler för hur och vilka som får rösta. Har jag möjlighet att använda flera datorer för att lägga flera röster så gör jag det, omoraliskt eller ej i och med att det inte uttryckligen sägs något annat.

Däremot räknas inte fler än en röst, jag är osäker på om det är något tidsintervall, för när man lägger röst nr två från samma nät står att man redan röstat. Det kan ju också bli fel om man sitter på ett nät med gemensamt IP ut och någon annan redan skulle hunnit lägga en röst.

Nu är det ju heller inte presidentvalet det handlar om, jag ser det mer som en kul grej och en fin skalp om det skulle gå vägen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...