Jump to content

Star Trek Databas firar 15 år!


Nyhet
 Share

Recommended Posts

BildEtt 15-årsfirande har precis gått oss förbi. För nio dagar sedan var det exakt 15 år sedan fröet till Star Trek Databas såddes. Den 20 oktober 1999 skapade allas vår Joakim Karlsson sidan Star Trek: Voyager Databas. Ett halvår sedan startade Star Trek-forat som snart nog blev den största samlingsplatsen för svenska trekkers! Närmare 4 år senare skapades Star Trek Databas som en hopslagning av Voyager- och Enterprise-databaserna. 

 

Från att ha börjat från noll kan vi nu konstatera att vi har skrivit 3850 nyheter, fakta om alla 733 utgivna avsnitt och filmer, 263 karaktärer, 121 planeter, hundratalet tekniska och vapenbaserade utrustningar, rapporterat om över 300 Star Trek-träffar runtom i hela Norden och lagt in information om över 1100 böcker! Nära nog 900 personer som utmärkt sig i produktionen av Star Trek har vi artiklar om och med över 200 teman så har vi lyckats gå ner på djupet i många spännande ämnen!

 

Undertecknad som varit med i princip från början (blev aktiv på den ursprungliga databasen bara dagar efter dess tillkomst) kan inte annat säga att det är med stor glädje, tacksamhet och ödmjukhet som jag nu kan konstatera att så mycket arbete faktiskt har gett ett så fint resultat!

 

Läs hela databasens historia här och se till att i forat gratta Jocke på typ 15-årsdagen för det arbete som han en gång startade och så idogt arbetat med under alla dessa år!

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Tack för en informativ och UPPDATERAD hemsida.

Erhållit via denna sida mkt information samt information som jag ej hinner leta aktivt efter själv. Bra att många letar och delar information.

Man har vidare t kunnat visa sin frun att man ej är "tokigast" i detta avlånga land.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...