Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Warpmotorn kan bli verklighet

Två amerikanska fysiker, Gerald Cleaver och Richard Obousy, har visat att det finns en lösning på det största problemet med en warpmotor (se warpdrift ); den otroliga mängd energi som erfordras för att skapa den nödvändiga warpbubblan. Om vi förutsätter att vi använder en materia/antimateria-motor (den mest effektiva motor vi kan tänka oss) skulle det i runda tal krävas lika mycket materia, men även antimateria, som planeten jupiter för att skapa warpbubblan.

De två fysikerna föreslår istället att man lokalt ändrar på den kosmologiska konstanten. Ingen lätt sak kanske, men det skulle sänka energibehovet dramatiskt. Tanken är att man genom att ändra konstanten kan skapa ett tunt skal av modifierad rum-tid runt farkosten och får en form av exotisk fältdrift (eng: field-propulsion).

Teorierna bakom den s.k. kvantgravitationen (bl.a. strängteorin) tillåter faktiskt en manipulering av extra dimensioner som skulle skapa en lokal asymmetri i den kosmologiska konstanten. Om hypoteserna för mörk energi håller skulle detta kunna utföras genom att mörk energi framför rymdskeppet fås att bli negativ varvid den lokala rymden komprimeras. (Mörk energi anses vara skälet till att universums expansionshastighet ökar)

Senast i forumet

På TV

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter