Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Star Trek Online är inkonsekvent gentemot litteraturen

Star Trek: Online och Cryptic Studios har släppt deras tidslinje för år 2382. Den berättar detaljer om romulanernas utveckling, Klingonernas övertagande av Khitomer täcks och Doktorn hotas av att bli av med sin mobila emitter, till förmån för Owen Paris och stjärnflottans forskare. Doktorn övertygar domstolen att hindra detta, men beslutet är temporärt. Ro Laren återvänder till Deep Space Nine och blir chef för säkerheten där.

Det som är tråkigt är att Star Trek Online plockar uppgifter som etablerats i litteraturen men ändrar den på små men avgörande detaljer. Som exempel kan nämnas att Ro Laren ersatte Odo redan år 2376 (Avatar-böckerna från 2001), något som är mer logiskt - varför vänta 6 år efter att Odo slutat innan en beständig säkerhetschef sätts på posten? Frågan om romulanernas splittring har också beskrivits i boken Articles of the Federation (från 2005), med större detaljer såklart, men det avgörande är att händelserna enligt litteraturen ägde rum under 2380.

Man kunde ju ha trott att de skulle byggt samman respektive tidslinjer, men Cryptic Studios väljer att gå sin egen väg samtidigt som de stjäl uppgifterna från litteraturen. Det är fegt och tråkigt, tycker redaktören.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Juli 2021:
Augusti 2021:
September 2021:

Aktuella träffar

  • 29:e juli -21
    Övriga grupper: IVPN

Alla årets träffar »

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter