Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Tony Todd kommer till Star Trek Online

17-01-10 kl. 22:25 av loghaD
Kategori(er): Quarks: Spel: Star Trek Online

tony_todd_sto_170110.jpg

Star Trek Online tillåter Star Trek-fans att uppleva hur galaxen har utvecklats sedan Star Trek: Nemesis och i efterdyningarna av Hobus-supernovan. För att bidra till inlevelsen gör flera Star Trek-veteraner röstframträdanden i spelet, bland annat Leonard Nimoy som Spock och Michael Dorn som Worf. Nu kommer även Tony Todd till STO-universumet, men vilken av hans många roller kommer han egentligen att spela?

 

Spoiler-varning: Hög (Deep Space Nine säsong 4) - Artikeln tar upp en överraskande karaktärsutveckling.

 

När vi först träffade Tony Todd spelade han Worfs långt åtskilda bror Kurn, Moghs son. Tillsammans lyckades bröderna rädda Mogh-dynastin från sju generationers vanära och i processen avgjorde de det klingonska imperiets framtid. Deras dynastis ställning skulle dock åter komma att hotas ännu en gång under det politiska blåsvädret som följde den klingonska invasionen av Cardassia, och för Kurn blev förnedringen till slut för mycket att utstå.

 

För att rädda sin brors liv och psyke fattade Worf då ett drastiskt beslut: Tillsammans med Dr. Julian Bashir ändrade han sin brors minne och utseende, så att han kunde få ett nytt liv som Rodek, Noggras son. Det är under det namnet som Tony Todd kommer att träda in i STO-universumet, mer specifikt som General Rodek.

 

Star Trek Online utspelar sig mestadels under år 2409, det vill säga nästan 40 år efter Kurns transformation till Rodek. Det är ännu okänt vad som har hänt honom under alla dessa år, men det är sannolikt att karaktären kommer att vara åtminstone någorlunda konsistent med hans roll i sentida Star Trek-litteratur. Den som vill veta mer om Rodek kan därför med fördel läsa IKS Gorkon-trilogin (A Good Day to Die, Honor Bound och Enemy Territory), samt uppföljaren Klingon Empire: A Burning House.

 

Star Trek Onlines hemsida finner du mer information om General Rodeks utveckling, samt en kort intervju med Tony Todd själv. Där antyds även att karaktären tills vidare enbart kommer att gå att träffa i PC-versionen av spelet, men sannolikt kommer han även att dyka upp i konsolversionerna allteftersom den episodiska handlingen utvecklas.

 

Star Trek Online är gratis att spela på PC, Xbox One och PlayStation 4. Mer information finner du på spelets officiella hemsida.


Star Trek Online kommer gratis till PlayStation 4 och Xbox One i höst

16-05-13 kl. 00:49 av loghaD
Kategori(er): Quarks: Spel: Star Trek Online

Är din dator redan på sitt andra femårsuppdrag? Eller föredrar du helt enkelt TV-soffan framför skrivbordsstolen? Då är detta en nyhet för dig!

 

I höst kommer spelet Star Trek Online till konsolerna PlayStation 4 och Xbox One, och kommer precis som PC-upplagan att vara helt gratis att spela, fast sannolikt (ja, faktiskt helt säkert) med mikrotransaktioner om du vill låsa upp speciella skepp eller dylikt.

 

MMORPG-spel är som allra mest populära på PC, och i min erfarenhet funkar nog Star Trek Onlines taktiska stridssystem bäst med tangentbord och mus. Vi får se hur spelet kan komma att se annorlunda ut på konsoler, både vad gäller grafik och kontroller.

 

Det återstår även att se om konsolspelare kommer att spela på samma servrar som PC-spelare, eller ens med varandra. Att döma av hur upplägget ser ut i Neverwinter - som har samma utvecklare och utgivare som STO - så är svaret troligtvis "nej". I Neverwinter kan man heller inte överföra sina PC-karaktärer till en konsolserver, så räkna inte med att kunna göra det i STO heller.

 

Läs mer på den officiella hemsidan.


Star Trek Online får ny expansion

16-05-05 kl. 22:50 av loghaD
Kategori(er): Quarks: Spel: Star Trek Online

Sedan det släpptes för sex år sedan har online-spelet Star Trek Online tillåtit spelare att på egen hand utforska det ultimata gränslandet, från Eldgrottorna på Bajor till Eridon-nebulosan vid Klingonska Imperiets yttersta rand. Senare expansioner har öppnat upp både det Romulanska Stjärnimperiet och Deltakvadranten, och således gett fans allt fler möjligheter att leva ut sina Star Trek-fantasier.

 

Star Trek Online utspelar sig dock mer än 30 år efter händelserna i Star Trek: Nemesis, vilket å ena sidan tillåter spelare att utforska ett oskrivet kapitel i Star Treks historia, men samtidigt kanske inte riktigt tilltalar de som föredrar originalseriens handling och estetik. Lagom till den seriens 50-årsjubileumet kommer nu den nya expansionen Agents of Yesterday, som kommer att föra spelare tillbaka till 2200-talet. Expansionen kommer att öppna upp flera nya platser, såsom Edren och Taurus II, samt fem ny skeppsklasser.

 

Spelare kommer även att få träffa flera kända karaktärer från TOS-eran, bland annat Pavel Chekov och Montgomery Scott, med röster av Walter Koenig och Chris Doohan (son till James Doohan).


Star Trek: Online släpper ny expansion

14-08-09 kl. 16:32 av Fleetadmiral
Kategori(er): Quarks: Spel: Star Trek Online

 

Star Trek: Online har i dagarna meddelat om utgivningen av den andra expansionen till spelet: Delta Rising. Detta sker enligt planen i oktober.

 

I Delta Rising skickas Federationens skeppsbefälhavare till Deltakvadranten för att utforska denna relativt outforskade kvadrant. Tillsammans med talaxier, kazoner och andra mindre kända arter tar de sig genom en nyupptäckt portal i en Dysonsfär direkt till kvadranten.

 

I expansionen har man också höjt den högsta nivån för befälhavare, från 50 till 60.

 

Detta år, 2410, för också med sig nya teknologier, kraftfullare rymdskepp med nya innovationer, modernare utformningar av skeppsbryggor m.m.


Star Trek: Online släpper Säsong 9: En ny överenskommelse

14-04-12 kl. 15:47 av Fleetadmiral
Kategori(er): Quarks: Spel: Star Trek Online

 

Den senaste säsongen, Season 9: A New Accord, för Star Trek: Online ges ut den 22 april i år.

 

I denna säsong kommer spelare att få ta del av ett helt nytt specialavsnitt som fortsätter varifrån berättelsen slutade i det senaste avsnittet, A Step Between Stars (En etapp mellan stjärnorna), som leddes av amiral Tuvok (Tim Russ).

 

I Säsong 9 ingår även helt nya rymd- och markhändelser, en helt ny rymdstridszon (Battlezone), stora förbättringar i spelmotorn m.m.

 

Med start den 14 april, och fram till 21 april, kan spelare även tjäna in erfarenhetspoäng i ett bonussystem för att komma ifatt med tidigare säsonger och specialavsnitt.


Star Trek Online har släppts på Mac

14-03-12 kl. 20:06 av Aike
Kategori(er): Quarks: Spel: Star Trek Online

Nu kan även Macanvändare spela Star Trek Online, skriver 99mac.se. Spelet släpptes häromdagen för plattformen och laddas ner via Arcgames.com.


Star Trek: Online släpper Säsong 8.5

14-01-19 kl. 18:50 av Fleetadmiral
Kategori(er): Quarks: Spel: Star Trek Online

Uppdateringen ges ut den 30 januari som en del av Star Trek: Onlines fyraårsjubileum. Du kan nu tjäna in till tre nya speciella hybridskepp. Federationen, Romulanska republiken och Klingonernas försvarsstyrka har gått samman för att konstruera rymdskepp som integrerar Dysonteknik i gemensamma designer.

 

Star Trek: Online släpper också en ny episod som inkluderar två av Star Trek-skådespelarna (Michael Dorn som spelar Worf, och Tim Russ som amiral Tuvok). Mycket mer än detta är att vänta i Säsong 8.5.


Michael Dorn gör rösten till Worf i Star Trek Online

13-10-29 kl. 22:22 av loghaD
Kategori(er): Quarks: Spel: Star Trek Online

stoworf_131029.jpg

Han är den första klingonen i Stjärnflottan, och Federationens ambassadör till Qo'noS. Hans klinga har tillsatt kanslerer och avsatt dem, och hans ord har utsett en kejsare. Han är Duras' baneman, en flerfaldig krigshjälte och en symbol för den sanna klingonska hedern. Han är Worf, Moghs son. Och han är tillbaka.

 

Det är ingen hemlighet att Michael Dorn är sugen på att åter träda in i rollen som Worf, och bland annat har han varit i kontakt med CBS och Paramount om att producera en serie om Kapten Worf. Vad det blir av det projektet vet i nuläget inte, men Worf-fans med ett Star Trek Online-konto kanske blir manade att revidera sina Halloween-planer när de får höra att Michael Dorn gör rösten till sin gamla rollfigur i episoden "Sphere of Influence", som släpps nu på torsdag. I det här äventyret arbetar spelaren sida vid sida med Worf för att lösa ett mysterium rörande en uråldrig iconisk portal.

 

Det har gått mer än ett årtionde sedan Dorns senaste officiella framträdande som Worf, men i en intervju med StarTrek.com säger han att det var väldigt lätt för honom att kanalisera sin inre klingon; det verkar som att Worf har lämnat ett obotligt intryck på skådespelarens psyke.

 

Michael Dorn är inte den första Star Trek-alumnen som har lånat sin röst till Star Trek Online. Där hörs även Leonard Nimoy som Spock, Chase Masterson som en holografisk Leeta och Zachary Quinto som en holografisk läkare.


Star Trek: Online släpper sin första expansion

13-05-06 kl. 19:40 av Fleetadmiral
Kategori(er): Quarks: Spel: Star Trek Online

 

Legacy of Romulus är Star Trek: Onlines första expansion och släpps under den här månaden. Uppdateringen inför flera förbättringar i spelet, bl.a. en ny spelbar fraktion, nya rymdskepp och ett helt nytt ryktessystem.

Romulus och Remus finns inte längre. Du är en av de överlevande och kämpar för att överleva i efterdyningarna av total förödelse.

 

Det är mörka och farliga tider för ditt folk; Tal Shiar slår kraftfullt ner på varje dissident, och mystiska varelser härjar på alla kolonivärldarna.

 

Du har fått förtroendet att bygga upp ett imperium på nytt, bilda allianser, utföra hemliga uppdrag och få tag i de bevis som behövs för att folket ska göra uppror.

 

Tillsammans reser ni er upp mot en förtryckarregim - och kräver frihet. Du kämpar för ditt folk.

 

Du är Romulus arv.


Star Trek Online släpper säsong 7: New Romulus

12-11-13 kl. 21:12 av Fleetadmiral
Kategori(er): Quarks: Spel: Star Trek Online

I Star Trek Online Season 7: New Romulus arbetar Federations- och klingonkommendörer tillsammans med den romulanske ledaren D'Tan i sökandet efter en ny hemvärld för romulanska flyktingar, så att de kan börja arbetet på att bygga upp en ny huvudstad.

 

Läs mer om säsongen här.


Rymdskeppsklassen Vesta från novellserien Destiny finns nu i Star Trek Online

12-11-05 kl. 16:59 av Fleetadmiral
Kategori(er): Quarks: Spel: Star Trek Online

De som har läst novellserien Destiny har knappast undgått rymdskeppsklassen Vesta med det mest kända skeppet USS Aventine under befäl av Ezri Dax. USS Aventine spelade en avgörande roll när borgerna besegrades i novellserien.

 

Vesta-klassen var det mest tekniskt avancerade rymdskeppet i Stjärnflottan under 2380-talet, och en värdig efterföljare till Prometheus-klassen från 2370-talet.

 

Läs mer om skeppet i vår databas.

 


Star Trek: Online, säsong 6

12-07-17 kl. 21:25 av Fleetadmiral
Kategori(er): Quarks: Spel: Star Trek Online

I det nya avsnittet av Star Trek Online, Under belägring (Under Siege) kan spelare förstärka och försvara sin egen stjärnbas, och bygga upp det fasta försvaret kring basen. Den gamla fienden tholierna introduceras i detta tillägg, och attackerar både rymdstationer som tillhör Federationen och Klingonimperiet.

 

Nya scenarier och uppdrag har också tillkommit.

 

En trailer för Star Trek: Online, säsong 6 kan ses här.


STO firar sin andra årsdag med nya flaggskeppsuppdrag m.m.

12-02-04 kl. 02:48 av Fleetadmiral
Kategori(er): Quarks: Spel: Star Trek Online

Spelet Star Trek: Online som nyligen blev gratis att spela har på sin andraårsdag lagt till två uppdrag där du kan prova Stjärnflottans nya flaggskepp USS Enterprise NCC-97000-F (Odyssey-klass) och klingonernas superslagkryssare av Bortas-klass.

 

Speltillverkaren Cryptic har också lagt upp en trailer för den kommande fjärde säsongen av STO (The 2800).

 

En video på knappt tio minuter, inlagd av ett fan, visar uppdraget med Enterprise-F.


Star Trek: Onlines gratisspel börjar redan idag (för vissa :)

12-01-05 kl. 18:35 av Fleetadmiral
Kategori(er): Quarks: Spel: Star Trek Online

Idag kan spelare som tidigare prenumererat på ST: Online logga in och spela som silvermedlem (guldmedlemmar är de som har en aktiv prenumeration). Även de som bara spelat en månad kan komma tillbaka och spela gratis med sina befintliga karaktärer.

 

För alla andra börjar gratisspelet om två veckor (17 januari).

 


Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter