Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

The Motion Picture och Star Trek-filmserien fyller trettio

I dag är det trettio år sedan The Motion Picture hade amerikansk premiär den sjunde december 1979 och startade Star Treks filmäventyr.

Filmen gick direkt in som USA-etta och spelade in nästan tolv miljoner dollar första helgen samt låg etta resten av året. Men det var ett vågspel. Budgeten hade överskridits rejält och varken Star Treks skapare Gene Roddenberry eller Paramounts ledning ansåg att filmen höll måttet. Roddenberry tyckte att filmen fokuserade för mycket på teknik och för lite på rollfigurerna och mänskliga relationer. Paramount var rädda för att gå i konkurs, eftersom filmen var den dittills näst dyraste filmen någonsin.

The Motion Picture spelade dock till slut in cirka 82 miljoner dollar och Paramounts ekonomer kom fram till att filmen hade gått med vinst. Nu trettio år senare har de elva Star Trek-filmerna totalt spelat in en miljard dollar.

Minns du The Motion Pictures premiär eller om du har något annat intressant filmminne, skriv då gärna om det här nedan (klicka på diskutera).

Senast i forumet

Bokutgivningar

November 2021:
December 2021:

Aktuella träffar

  • 7:e december -21
    Övriga grupper: IVPN
  • 21:a december -21
    Övriga grupper: IVPN

Alla årets träffar »

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter