Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Star Trek-filmen som aldrig filmades...

Alla har vi hört talas om filmen Star Trek: The Motion Picture som släpptes 1979, den första i en rad av Star Trek-filmer. Men redan 1976 var en annan Star Trek-film påtänkt; Star Trek: Planet of Titans.

Filmen som skulle regisserats av Philip Kaufman hade ett manus skrivet av de bägge brittiska science-fictionförfattarna; Chris Bryant and Allan Scott. Manuset har nyligen släppts till allmänheten.

Paramount som vid samma tid bytte ledning beslutade emellertid att filmen inte skulle sättas i produktion, bl.a. för att man inte tyckte att manuset var tillräckligt mycket Star Trek, men också för att man ville sjösätta en ny Star Trek serie: Star Trek Phase II.

Kort synops:
Fem år efter att det sista uppdraget genomförts i originalserien tävlar Stjärnflottan och klingonerna om att få kontroll över en planet som under lång tid befolkats av en ytterst avancerad mytisk art kallade titaner. När planeten dras in i ett svart hål träffar besättningen på det ombyggda USS Enterprise på den art som var ansvarig för händelsen, cygnanerna. Kommendör Kirk blir tvungen att ta Enterprise genom det svarta hålet för att kunna besegra cygnanerna. Ett beslut som sänder skeppet tusentals år bakåt i tiden och så småningom till Jorden. Efter att besättningen lärt de primitiva människorna på Jorden hur man gör upp eld visar det sig att det faktiskt är delar av besättningen som utgör de legendariska titanerna. Kirk och de högre officerarna återvänder tillbaka i tiden, medan flera ur besättningen stannar kvar på planeten, för att många generationer senare dock utrotas av de onda cygnanerna.

[Nedan visas en del av filmens konceptkonst. Klicka för förstoring]

Senast i forumet

Bokutgivningar

Juli 2021:
Augusti 2021:
September 2021:

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter