Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Obama blandar ihop Star Trek med Star Wars

Den sociala mediesfären exploderade igår efter att USAs president Barack Obama till synes blandade ihop Star Trek och Star Wars.

 

 

En "jedi mind meld"? Ja, det verkar som att presidenten har gått och blandat ihop vulcanernas sinnesförening med jediriddarnas mind trick. Naturligtvis kunde inte internets invånare låta honom komma undan med detta; det har skämtats vitt och brett om klingonska ljussablar, skeppet Millenium Enterprise och hur det hela är JJ Abrams fel.

 

 

Vita Huset var dock inte långsamma med att reagera, och lade genast upp en bild som dirigerade väljare till www.wh.gov/JediMindMeld, där man kan läsa på om presidentens plan för att klara av budgetunderskottet.

 

Somliga har dock uttryckt sitt stöd för presidentens uttalande. En av dem är George Takei, som tidigare arbetat med att förena Star Trek-fans och Star Wars-fans i en "Star Peace", och anser att presidentens bidrar till att brygga det gapet.

En annan är den här bloggaren på MIT, som påpekar att det faktiskt finns en "Jedi meld" som stämmer in rätt väl på Obamas beskrivning.

Sist men inte minst hade Leonard Nimoy själv det här att säga:

 

Det här är inte första gången vulcanierna har gjort sig påminda i USAs politiska sfär. Obama själv har tidigare gett den vulcanska hälsningsgesten till Leonard Nimoy, och tillsammans med Nichelle Nichols.

Hans föregångare fick för övrigt kritik från en kongressledamot från Oregon (eller var det Organia?), med uttalandet "Låt inte falska klingoner skicka ut riktiga amerikaner i strid!"; även då tyckte både Leonard Nimoy och George Takei till.

 

Lev länge, och må kraften vara med er!

Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter