Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Star Trek Into Darkness uppskattas ha spelat in mer än 160 miljoner dollar

Star Trek Into Darkness har nu spelat in 164,6 miljoner dollar, uppskattar Boxofficeguru.com.

I USA går filmen betydligt sämre än väntat, men internationellt ökar den kraftigt. 

 

Paramount och andra sajter förutspådde att Into Darkness intäkter i USA skulle hamna på mellan 90-115 miljoner dollar onsdag-söndag. Men nu uppskattas de till 84,1 miljoner dollar. Det är en besvikelse eftersom Star Trek (2009) lyckades spela in 86,7 miljoner under de första fyra dagarna filmen var ute. Högre biljettpriser i allmänhet, dyrare priser för 3d och fler Imaxdukar har alltså misslyckats att öka intäkterna över huvud taget. Med andra ord har Into Darkness sålt betydligt färre biljetter än Star Trek så här långt.

 

Boxofficeguru tror därför inte att Into Darkness kommer att nå Star Treks slutresultat på 257 miljoner dollar i USA. För att ens klara att spela in 200 miljoner, krävs det att filmen lyckas stå upp nästa helg i hård konkurrens från i synnerhet Fast and Furious 6.

 

En orsak till att Into Darkness inte har lyckas öka sina intäkter jämfört med den förra filmen kan vara att publiken generellt är äldre än för andra blockbusters: 73 procent var över 25 år. En annan kan vara att The Great Gatsby har vunnit de kvinnliga besökarna, bara 36 procent i Star Trek-publiken var kvinnor.

 

Internationellt går det dock bättre. Into Darkness har haft premiär i 33 länder under helgen. Tillsammans med de sju mest framgångsrika marknaderna, som öppnade samtidigt som i Sverige, har filmen spelat in cirka 80,5 miljoner dollar. Bästa land var Ryssland där filmens intäkter var åtta miljoner dollar, vilket var en ökning med 400 procent. Hälften av de internationella marknaderna har inte heller öppnat, så det finns med andra ord potential till att Star Trek kan gå riktigt bra utanför USA.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter