Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Stjärnimperiet anfaller i Star Trek: Ambush

 

TOS-avsnittet Balance of Terror är en riktig klassiker, och det med god anledning; det var spännande, det introducerade oss för romulanerna, och dynamiken mellan kapten Kirk och den namnlöse romulanske kommendören satte ribban högt för kommande antagonister. Men det kan tyckas lite underligt att avsnittets handling inte kändes av mer under seriens gång. Romulanerna hade trots allt inkräktat på Federationen territorium och förintat tre av dess bemannade rymdbaser; en sådan uppenbar krigshandling måste väl ändå få rejäla konsekvenser?

 

Några som verkar hålla med om detta är britterna Greg och Tom, som ligger bakom den kommande kortfilmen Star Trek: Ambush. Filmen utspelar sig strax efter händelserna i Balance of Terror, och genom att fokusera sig på ett enskilt räddningsuppdrag vill filmskaparna skildra hur Federationen handskades med denna skrämmande nya situation.

 

Ett av filmens starka kort är autencitet. Mycket av filmen kommer att spelas in i riktiga utomhusmiljöer för att ge ett verkligare intryck, och i många scener använder de sig av handgjord rekvisita av aluminium.

 

Kickstarter-kampanjen för Star Trek: Ambush har pågått i flera veckor nu, och har redan väl överskridit sitt usprungliga mål på 1000 pund, och även sitt högsta "stretch goal" på 3000 pund. Dock hoppas de att donationerna fortsätter att trilla in under kampanjens sista dagar, så att de kan göra filmen ännu bättre.

 

Många fanfilmer på gång just nu

Om det här låter bekant så kanske det är för att vi nyligen publicerade en artikel om fanfilmen Star Trek: Horizon, som också handlar om konflikten med romulanerna, fast under en annan tidsperiod. Den Kickstarter-kampanjen har också gått över förväntan, men liksom Ambush-gänget hoppas Tommy Kraft att donationerna fortsätter att komma in, bland annat för att kunna ge liv åt den greenscreen-dominerade filmen med fysisk rekvisita.

 

Om du föredrar att lägga dina pengar på en produktion som inte har uppnått sitt finansieringsmål än så kan du vilja spana in Star Trek: Equinox. Deras kampanj har fått ett smärre uppsving sedan de gick ut med att de rekryterat Stan Lee till produktionen, men som det ser ut just nu kommer deras Kickstarter-kampanj nog inte att lyckas. Enligt produktionens Facebook-sida är de just nu i förhandlingar med Tony "Kurn" Todd och Lori "Noss" Petty, vilket skulle kunna hjälpa dem att ta sig över gränsen.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter