Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

New Starship lanserar The Hollywood Sci-Fi Museum

nichols_bryggan_140508.jpg

Nichelle Nichols provistter kaptensstolen på den delvis restaurerade kommandobryggan.

 

De räddade kommandobryggan. Nu siktar föreningen New Starship ännu högre, och lanserar projektet The Hollywood Sci-Fi Museum. Utöver att ge ett permanent hem åt deras delvis återställda kommandobrygga ska det nya muséet även husera rekvisita från Star Wars, Doctor Who, Godzilla och dussintals andra licenser, samt erbjuda en interaktiv och lärorik upplevelse för barn och vuxna i alla åldrar.

 

Många av oss har följt projektet i flera år, sedan dess att bilder på den nedmonterade bryggan först dök upp på Facebook. Sedan kom IndieGogo-kampanjen, som drog in mer än 14 000 dollar till att påbörja restorationen. Projektet var dock långt ifrån sitt ursprungliga budgetmål på $240 000, och därför startade man även en Kickstarter-kampanj. Kampanjen drog in hela 68 611 dollar, och sedan dess har projektet verkligen tagit fart. På senare tid har gruppen turnerat med en delvis färdigställd brygga för att dryga ut kassan, och bryggan syns även i Star Trek: Renegades.

 

captainjacksparrow_140517.jpg

Kapten Jack Sparrow stjäler rekvirerar ett stjärnskepp.

 

Gruppen har dock en hel del arbete kvar att göra innan restaurationen kan kallas komplett, och därefter återstår även en fråga: Var ska de göra med den när den står klar?

 

En ambitiös grupp hade sökt lov att ställa den på ett museum, men New Starship tar det steget längre: De vill bygga ett museum runt den.

 

Så föddes idén att bygga The Hollywood Sci-Fi Museum, som marknadsförs som det första museet i världen som ägnar sig helt åt att visa upp science-fiction-historia med hjälp av kulisser och rekvisita. Det är även tänkt att detta ska vara ett interaktivt museum, där barn och ungdomar på ett lekfullt sätt får lära sig om vetenskap och teknologi.

 

hall_of_starships_140517.jpg

Konceptskiss för museets Hall of Starships. Kan du namnen på alla de här farkosterna?

 

Gruppen - vars styrelse är något utav ett science-fiction-museum bara den - har nu dragit igång ytterligare en Kickstarter-kampanj, med målet att samla in 82 300 dollar för att få museet på fötter. Om de överskrider det målet vill de först och främst lägga de extra pengarna på att färdigställa sin kära kommandobrygga, och just nu ser det tämligen hoppfullt ut: Med en dryga vecka förgången och 29 dagar kvar av insamlingen har projektet än så länge dragit in $22,169.

 

Vill du veta mer? Spana då in gruppens kampanjvideo och hemsida för mer information.

 

Senast i forumet

Bokutgivningar

Juli 2021:
Augusti 2021:
September 2021:

Aktuella träffar

  • 29:e juli -21
    Övriga grupper: IVPN

Alla årets träffar »

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter