Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Ställ dina frågor till LeVar Burton på Reddit!

levar_burton_reading_rainbow_140529.jpg

 

För oss svenskar är LeVar Burton först och främst känd för sin roll som chefsingenjören Geordi LaForge, men i USA är han även välkänd för sin roll som Kunta Kinte i TV-serien Roots och Kwame i Captain Planet and the Planeteers. I USA är Burton inte enbart känd, utan även folkkär, och kanske är det framför allt hans medverkan i TV-serien Reading Rainbow som har gett upphov till det.

Under loppet av 21 säsonger och 150 avsnitt har Burton uppmuntrat amerikanska barn att läsa mer, och på senare år har programmet fått nytt liv med hjälp med hjälp av ny teknologi; den prisbelönta Reading Rainbow-appen har laddats ner hundratusentals gånger och använts mer än tio miljoner gånger till att läsa olika barnböcker och titta på tillhörande "video field trips".

 

Nu vill Burton och Reading Rainbow ta konceptet ett steg längre med hjälp av en webbläsarversion och tillhörande lärarverktyg, samt göra dessa tillgängliga helt gratis i fler än 1500 klassrum runt om i USA. För att kunna göra detta har de dragit igång en Kickstarter-kampanj, med målet att samla in en miljon dollar till projektet, och bidragsgivare kan bland annat lägga vantarna på signerade affischer, komma hem till LeVar Burton på middag och kanske till och med få en chans att prova på hans VISOR. Eller så kan man göra som Wil Wheaton:

 

 

Men har de kanske satt målet lite väl högt? En miljon dollar på en dryg månad ... vore ju trist om de kommer upp i typ 980 000 och sedan snubblar på målsnöret!

 

Det visar sig att de kanske snarare har underskattat Reading Rainbows popularitet, för i skrivande stund är kampanjen knappt 12 timmar gammal och har dragit in drygt 1,1 miljoner i utlovade gåvor, vilket gör det till en av Kickstarters mest framgångsrika kampanjer någonsin.

 

Som en del av kampanjen planerar LeVar Burton att göra en "Ask Me Anything"-frågestund på Reddit senare idag. Intervjun kommer att ske på "subredditen" /r/iama, och drar igång omkring klockan 18.00, så se till att skapa dig ett Reddit-konto om du inte redan har ett!

 

Vill du veta mer om Reading Rainbow? Ett tips är att börja med deras specialavsnitt ombord stjärnskeppet Enterprise!

 

Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter