Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Lär dig klingon med Duolingo

klingon_duolingo_150409.jpg

mu'tlheghvam Dayaj'a'? Det är klingonska för "Förstår du den här meningen?" Men om du svarade ghobe' så ligger lösningen bara runt hörnet. Nu börjar Duolingo utveckla en ny kurs, med målet att erbjuda interaktiva klingonska språklektioner gratis i din webbläsare, smartphone eller surfplatta.

 

Duolingo är en språkinlärningsplattform med 20 miljoner aktiva användare. Tjänsten kan nås genom deras hemsida eller någon av deras mobil- eller surfplattsappar, och kan erbjudas gratis eftersom användarnas input används för att granska och översätta texter åt Duolingos betalande klienter, som bland annat innefattar CNN och BuzzFeed.

 

När Duolingo först lanserades i juni 2012 erbjöd de program för att lära sig engelska, spanska, franska och tyska, och därefter följde kurser i italienska och portugisiska. I oktober 2013 öppnade de sin språkinkubator, som tillåter användare som kan andra språk att vara med och utveckla nya kurser, och på så sätt har de bland annat kunna erbjuda kurser i bland annat svenska, danska och turkiska, samt engelskakurser på mer än ett dussin olika språk.

 

duolingo_incubator_150409.jpg

 

När inkubatorn först offentliggjordes var det många som märkte att i en av publicitetsbilderna figurerade symboler för de konstgjorda språken esperanto och klingonska tillsammans med världsspråk såsom ryska och kinesiska. Esperantokursen förväntas bli klar i slutet av den här månaden, men många har misstänkt att inkluderandet av klingonska mest var på skoj, eller för att få folk intresserade.

 

'ach lughbe' chaH! ("Men de hade fel!") Idag annonserade Duolingo att de har påbörjat utvecklingen av en kurs i klingonska, och de har till och med skapat en snygg represenatationssida där man kan anmäla sig för att bli notifierad när kursen är redo att betatestas.

 

Utvecklingssidan är redan igång och att arbetslaget kommer att börja gå igenom ansökningar nu i helgen, men det kommer nog ändå att ta några månader innan kursen är redo. Under tiden rekommenderas ivriga språkentusiaster att spana in Klingonska Språkinstitutet och Klingonska Akademien, Facebook-gruppen Learn Klingon, och Android-appen boQwI'. Det går även bra att strosa in på närmsta SF-Bokhandeln och plocka upp ett exemplar av The Klingon Dictionary.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Juli 2021:
Augusti 2021:
September 2021:

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter