Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

CBS/Paramount ger Axanar svar på tal

Enligt CBS/Paramounts bilaga till stämningsansökan listas Qo'noS, Vulcan och många andra ikoniska platser och karaktärer som exempel på Axanars hävdade upphovsrättsbrott.

 

Det hettar till i tvisten om fanfilmen Axanars öde. I december lämnade CBS/Paramount in en stämningsansökan mot Axanar Productions, som de menar inkräktar på oräkneligt många varumärkesskyddade element av CBS/Paramounts intellektuella egendom. I februari återkom Axanar Productions med ett svar på stämningsansökan, där de yrkar på att tvisten läggs ner eftersom CBS/Paramounts klagomål inte är tillräckligt specifika. De hävdar även att det inte går att visa att långfilmen Axanar bryter mot amerikansk upphovsrättslagstiftning, eftersom filmen fortfarande är i förproduktionsfasen och eftersom manuset inte ens har färdigställts än.

 

I en bilaga daterad 11 mars 2016 refuterar CBS/Paramount påståendet att stämningen skulle vara prematur, och menar att de existerande verken (Prelude to Axanar och Vulcan Scene), tillsammans med svarandens egna beskrivningar av desamma, räcker för att påvisa upphovsrättsbrott. De menar även att långfilmen är i ett avancerat stadie, med planer på inspelningsstart i januari det här året. De åberopar även ett inlägg på Axanar Productions officiella Facebook-sida, där flera i produktionslaget poserar med vad som beskrivs som "ett färdigreviderat och låst manus".

 

Som en del i motivationen ställer CBS/Paramount upp två spalter med jämförelser mellan inslag i Axanar-verken och upphovsrättsskyddade Star Trek-verk, inklusive film, TV och böcker. Där förekommer flera konkreta exempel, såsom etablerade karaktärer, namngivna planeter, logotyper och till och med Garth of Izars kostym från TOS-avsnittet Whom Gods Destroy, som numera är i Axanar-huvudmannen Alec Peters' ägo. De nämner även en del lite mer abstrakta element, såsom Federationens karaktäristiska stjärnskeppsdesign och Star Treks övergripande gestaltning av action-äventyr i en science-fiction-miljö.

 

Enligt 1701News har Axanars PR-chef Mike Bawden kommer Axanar Productions få tillfälle att besvara den uppdaterade stämningsansökan i ett offentligt svarsanförande senare den här månaden, som eventuellt även kommer att innehålla ett nytt nedläggningsyrkande.

 

"Vi förstår att våra supportrar vill få klarhet i vad det är som sker. Vi ber er att ha tålamod medan vi formulerar vårt svar tillsammans med våra advokater på Winston & Strawn."

Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter