Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Alec Peters: CBS kommer att uppmana fler fanproduktioner att lägga ner

I förrgår kunde vi rapportera att fanfilmen Star Trek: Federation Rising kommer att läggas ner efter en stark uppmaning från CBS jurister. Nu rapporterar Axanar-bloggen att CBS kommer att kontakta fler fanproduktioner och be dem att upphöra inom en snar framtid.

 

I en bloggartikel uppges att Federation Risings skapare Tommy Kraft hade hört av sig till Axanars huvudman Alec Peters på telefon, där han berättade om samtalen med CBS. Utöver att han skulle lägga ner sin egna fanfilm berättade Kraft att CBS verkar planera att kontakta andra fanproduktioner och uppmana dem att överge sin projekt, eller åtminstone lägga dem på is.

 

Vidare skriver de att "även om vi är besvikna att Tommys planer för Federation Rising måste avbrytas så är vi glada att höra att CBS var väldigt raka och professionella i sin kommunikation och inte kom med en stämningsansökan som potentiellt kan uppgå till miljontals dollar i skadestånd." Det bör dock påpekas att Axanar-gänget också verkar ha fått en varning flera månader innan stämningsansökan mot dem lämnades in.

 

Många har varit rädda att domstolstvisten mot Axanar skulle bli startskottet för en mer utbredd kampanj mot fanproduktioner, och det ser ut som att den farhågan är på väg att besannas. Nu är frågan om detta är en tillfällig åtgärd som kommer att släppas när den tvisten är över, eller om detta kommer att vara CBS och Paramounts inställning i många år framöver.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Oktober 2020:

DVD & Blu-ray-utgivningar

Blu-ray:
  • 6:e oktober -20
    Star Trek: Picard, season 1
DVD Region 1:
  • 6:e oktober -20
    Star Trek: Picard, season 1

Visa fler utgivningar ...

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter