Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Star Trek-frimärken ges ut i USA och Kanada, bland andra länder

USAs postservice USPS har sedan tidigare aviserat att de under 2016, oklart exakt när, kommer att ge ut 4 frimärken med Star Trek-tema. Gissningsvis kommer dessa ut runt 50-årsdagen i september, men datumet har som sagts inte offentliggjorts. Frimärkena är designade av konstgruppen The Heads of State under ledning av Antonio Alcala, och vi kan snabbt konstatera att frimärkena är mycket vackra att se på, riktiga konstverk i sig själva. 

 

 

 

Kanadas postservice (Canada Post - Postes Canada) vill nu inte vara sämre utan de har med start igår börjat att sälja frimärken med Star Trek-teman. Kanada nöjer sig dock inte med 4 frimärken, utan vi kan räkna oss till minst 10 olika. Skillnaden gentemot USAs frimärken är tydlig: Det är en större fokus på fotografiåtergivningar istället för separata och nya konstverk. Utöver frimärkena finns det många samlarobjekt för både frimärksentusiasten och för trekkers. Om ni vill köpa är det bra att tänka på att den kanadensiska dollarn idag går för lite under 7 kronor. En unik och inramad autograf av William Shatner, tillsammans med ett urval frimärken, kostar således runt 1700 kronor. Det billigaste i sortimentet är såklart enstaka frimärken. 

 

Några av frimärkena ser ni i vårt album där vi också samlar fler frimärken från detta års frimärksutgivning. Där finns bland annat frimärken från länder som normalt mest ger ut frimärken för just samlare, men där utgivningen inte är särskilt stor, länder som Palau, Granada och Liberia. 

 

Senaste gången vi såg Star Trek på frimärken i någon större mängd var i samband med 45-årsjubileet för 5 år sedan. Är ni intresserade av att köpa årets eller tidigare års frimärken finns det möjlighet att göra detta via IGPC - The Inter-Governmental Philatelic Corporation - för USAs och Kanadas del krävs att man handlar via andra kanaler. 

 

Undertecknad redaktör vill verkligen rekommendera Tuvalus serie med The women of Star Trek - både snyggt och passande!

Senast i forumet

Bokutgivningar

Juli 2021:
Augusti 2021:
September 2021:

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter