Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Star Trek Beyond innehåller 50 nya utomjordiska arter

Att Star Trek Beyond kryllar av utomjordingar, det visste vi redan, men just hur många? Flera källor uppger nu att det finns fler än 50 nya utomjordiska arter i filmen, så än så länge har vi bara sett toppen av isberget!

 

I Star Trek Beyond är Enterprise-besättningen mitt uppe i sitt femårsuppdrag. Ni vet, det där där de ska utforska främmande, nya världar, att upptäcka nytt liv och nya civilisationer, och att djärvt färdas dit ingen har färdats förr.

 

Att döma av vad vi har sett än så länge har både manusförfattarna och regissören tagit den uppdragsbeskrivningen på ett enormt allvar. I filmen färdas Enterprise med kapten Kirk och besättning till en diplomatisk utpost vid Federationens yttersta rand. Det är en planet vi aldrig har sett förr, och med ett väldigt unikt syfte: Att bjuda in representanter från Federationens nyaste medlemmar så att de kan få prova på livet som en del av den interplanetära gemenskapen.

 

 

Vi har redan sett sisådär ett halvt dussin nya utomjordiska arter, från Jaylah och Krall till den håriga snubben ovan. Det visar sig dock att vi har några dussin kvar att upptäcka:

 

 

Just det: 50 nya utomjordiska arter! För att sätta det antalet i perspektiv så innehåller Memory Alphas lista över humanoida arter innehåller totalt 253 artiklar, så detta är en tillökning som kommer att få Star Trek: The Motion Picture att se ut som en homo sapiens-klubb.

 

the_motion_picture_ma_ngfald_160526.jpg

Deltaner, veganer och saurier, ohoj! Star Trek: The Motion Picture slog ett rekord i utomjordisk mångfald som få har kunnat mäta sig med.

 

För att ge liv åt detta galaktiska potpurri har de kallat in specialeffekts- och sminkkonstnären Joel Harlow, som vann en Oscar för sitt arbete för Star Trek XI. I en artikel på Slashfilm.com berättar kan man läsa att vissa av dessa utomjordiska raser är humanoida, medan andra går bortom den mallen. För att åstadkomma detta har de använt en kombination av vanligt smink och proteser, kombinerat med dockor, aniatronik och digital augmentering.

 

Joel uppger att han är mest stolt över en art som utgår från människokroppen, men vrider och vänder på den tills den ser ut som någonting helt annat. Den här varelsen kommer att gestaltas av en människa, men förklädd på ett sådant sätt att det kommer att vara svårt för tittarna att förstå hur det är möjligt.

 

krall_uhura_160526.jpg

Idris Elba var redan vältränad, men sminkarbetet gjorde honom lite mer ... krallig.

 

Idris Elba har uppgett att han behövde gå upp klockan fyra varje morgon för att hinna med 2-3 timmar i sminkstolen innan han var redo att spela Krall, men enligt Zoe Saldana fanns det många som tog betydligt längre tid att göra i ordning:

 

"Det fanns jättemånga som behövde vara på plats redan 3.30 på morgonen... och åtminstone en som behövde vara där redan 1.30. Det var riktigt brutalt för den personen och alla som gjorde själva arbetet. Så det är fantastiskt; det är alltid kul att se vilka möjligheter varje avdelning har att visa upp sitt arbete."

 

Det ska bli intressant att se vad den här mångfalden innebär för Uhura, som utöver att vara besättningens kommunikationschef också har en unik språkbegåvning. Ett språk som hon inte lär ha användning av den här gången är klingonska, för Slashfilm.com bekräftar ytterligare en sak som vi redan visste: Det blir inga klingoner i Star Trek Beyond.

 

Klicka här för att läsa hela Slashfilm.com-artikeln, som bland annat beskriver Jaylahs sminkning, filmens filosofiska frågeställningar och vad våra hjältar sysslar med när de inte har fullt upp med att rädda galaxen.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar


Alla årets träffar »

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter