Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Hewlett Packards mystiska maskin figurerar i Star Trek Beyond

"Ett kvanthopp för datorer i alla storlekar." Så beskriver HP Labs sitt ambitiösa projekt för att skapa en ny typ av dator som suddar ut gränsen mellan lagrinsminne och arbetsminne. I sommar får tekniken liv i Star Trek Beyond.

 

I Star Treks 50-åriga skildring av framtiden har franchisen bara haft ett fåtal produktplaceringar, från Scottys konversation med en Macintosh-dator i Star Trek IV: The Voyage Home till Nokia-signalen i Star Trek XI. Produktplaceringar är ofta kontroversiella, och JJ Abrams har själv beskrivit dem som "ett nödvändigt ont" som bör minimeras.

 

Samtidigt så kan ett utbyte med teknikföretag bidra till att skapa en realistisk vision av framtiden (eller, i Macintosh-datorns fall, samtiden), och Star Trek har använt sig av teknik- och vetenskapskonsulter ända sedan fysikern Harvey P. Lynn, Jr. korrläste manuset till pilotavsnittet The Cage. Var man drar gränsen är inte alltid en enkel fråga.

 

hello_computer_160607.jpg

"Hello, computer!" Scotty pratar med en Macintosh Plus i Star Trek IV: The Voyage Home.

 

I sommar får vi en ny chans att betrakta den gränsdragningen, för i Star Trek Beyond kommer vi att få se tre konceptuella teknologier som har utvecklats i samarbete med HP Labs. De tre koncepten kallas the quarantine ("karantänen"), the diagnostic wrap ("diagnostikpaketet") och the book ("boken"), och även om dessa tekniker inte existerar ännu så bygger de alla på ett av HP:s mest ambitiösa projekt: The Machine ("Maskinen")

 

The Machine är benämningen på ett utvecklingsprojekt som inleddes år 2014, och vars syfte är att skapa en ny typ av datorarkitektur som är anpassad till vår tids växande informationssamhälle, där utbyte och analys av stora datamängder är nyckeln till framsteg inom teknik, vetenskap och ibland även underhållning. The Machine använder sig av ett "universalminne", som fungerar både som lagringsminne och som arbetsminne, vilket tillåter för minneshantering utan att behöva läsa och skriva information på disken med separata input- och outputmoduler. The Machine använder sig även av ljussignaler för att koppla ihop minnen och processorer, vilket tillåter för snabbare databehandling och med lägre energiförbrukning.

 

Mer information om projektet och dess roll i Star Trek Beyond finns att läsa i HP:s pressmeddelande. Om du vill ha en mer generell överblick om universalminnen så finns det en bra artikel på TechRadar.com.

 

Vad tycker du själv om den här typen av produktplacering? Är det ett fult knep för att dra in mer pengar på filmens bekostnad, eller är det ett bra exempel på symbios mellan teknikföretag och underhållningsindustrin? Gör din åsikt hörd på vårt forum!

Senast i forumet

Bokutgivningar

Juni 2021:
Juli 2021:

DVD & Blu-ray-utgivningar

Blu-ray:
  • 20:e juli -21
    Discovery, season 3 (region 1)
DVD Region 1:
  • 20:e juli -21
    Discovery, season 3 (Region 1)

Visa fler utgivningar ...

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter